Packeta, majitel Zásilkovny, spouští doručování zásilek mezi fyzickými osobami do Maďarska

Skupina Packeta, která vlastní přední českou technologickou firmu Zásilkovna, spouští doručování zásilek mezi fyzickými osobami do Maďarska. Z České republiky mohou do Maďarska zákazníci posílat své zásilky prostřednictvím služby Mezi námi za 95 Kč na výdejní místa, nebo na adresu kdekoli v Maďarsku za 169 korun.

Služba funguje také pro doručování zásilek na maďarském trhu, kde v rámci rebrandingu celé skupiny došlo ke změně názvu z Csomagküldő na Packeta Hungary. Mezi námi do Maďarska funguje ve všech parametrech stejně jako v Česku nebo na Slovensku. Zákazník vyplní všechny potřebné údaje pro odeslání zásilky v aplikaci na svém mobilním telefonu. Zásilku donese na jakékoliv podací místo Packety a sdělí pouze vygenerované heslo k zásilce. Žádné fronty, žádné zbytečně dlouhé formuláře. V rámci služby Mezi námi může zákazník odesílat zásilky jak s dobírkou, tak bez dobírky.

„Spuštění služby Mezi námi v Maďarsku je dalším důležitým milníkem celé skupiny Packeta. V České republice i na Slovensku je mezi zákazníky velice oblíbená, naši mobilní aplikaci používá již přes 2 miliony uživatelů, jen v tomto roce dosáhl počet přepravených zásilek v rámci doručování mezi fyzickými osobami více než pět milionů. Věřím, že si aplikace získá stejnou popularitu také v Maďarsku. V příštím roce připravujeme spuštění služby Mezi námi v dalších zemích,“ říká Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta. „Jde o jeden z nejjednodušších a nejlevnějších způsobů odesílání zásilek mezi fyzickými osobami na trhu. Podobně jako u dalších služeb jsme mysleli především na to, aby byl celý proces maximálně jednoduchý, pohodlný, levný a rychlý,“ dodává Simona Kijonková.

Služba doručování zásilek mezi fyzickými osobami Mezi námi funguje velmi jednoduše. Do mobilního telefonu si zákazník stáhne aplikaci Zásilkovna (dostupná pro Android i iOS) a zadá své registrační údaje, kterými jsou pouze jméno, telefon a e-mail. Nic víc není potřeba. Tyto údaje zadává pouze jednou, každou další zásilku si aplikace už pamatuje.

Při odesílání již konkrétní zásilky vyplní údaje o odesílateli, vybere cílové výdejní místo, zvolí dodatečné služby (například dobírku) a zaplatí platební kartou online. Zásilka je tímto zaevidována v systému, zákazníkovi se zobrazí identifikační heslo zásilky. Pak už jen stačí zabalit, donést na libovolné podací místo a sdělit obsluze identifikační heslo. Obsluha nalepí na zásilku štítek a od zákazníka si ji převezme.

Na samotném podacím místě stráví zákazník pár desítek vteřin, vše ostatní dělá z pohodlí domova. Žádné dlouhé čekání ve frontách, žádné vypisování zbytečně dlouhých papírových formulářů. Doba pro doručení zásilky je obvykle jeden až dva dny.

Cena pro doručení zásilky mezi fyzickými osobami z ČR do Maďarska na výdejní místa začíná na 95 Kč včetně DPH, při doručování na adresu je to 169 korun do maximálního rozměru 50 cm u nejdelší strany, součet délky, šířky a výšky zásilky nesmí přesáhnout 120 cm a váhu 5 kg. Pokud si zákazník pro doručování na VM v aplikaci zvolí dobírku, zaplatí 19 Kč včetně DPH, na adresu je cena dobírky 23 korun.

 

Zdroj: Packeta Group

Praha, 8. září 2021