P3 v České republice: 100% nárůst pronájmů i výstavba na míru

Společnost P3, vlastník, developer a správce průmyslových nemovitostí s celoevropskou působností, za první tři kvartály roku 2015 zaznamenala rekordní počet nových pronájmů i prodloužených smluv a ve svých parcích dokončila výstavbu na míru více než 47 000 m2. Společnost významně posílila tým a to zejména v oblasti asset a property managementu.

P3Akvizice společnosti P3 v říjnu loňského roku, která zahrnovala 11 parků a celkem 627 000 m2 pronajímatelné plochy, představovala pro tým P3 novou, zajímavou výzvu. Tomáš Míček, ředitel P3 pro Českou republiku, k tomu říká, „podařilo se nám nové parky plně integrovat do našeho portfolia a zajistit zákazníkům náš vysoký standard služeb. Úspěšní jsme byli také v akvizicích pozemků pro další výstavbu s cílem posílení našeho portfolia.“

Od ledna letošního roku uzavřela společnost P3 nové smlouvy na pronájem téměř 94 000 m2 svých budov, což v meziročním srovnání představuje téměř stoprocentní nárůst. Mezi klienty P3 tak přibyla taková zvučná jména, jako jsou například Barvy a laky Hostivař, Wheels Logistics či Sécheron Tchequie, s.r.o.

P3 se dařilo také v prodlužování stávajících pronájmů – celkem byly v prvních třech čtvrtletích renegociovány smlouvy na téměř 104 000 m2. „Tak vysoké číslo svědčí o mimořádné kvalitě našich parků, vysokém standardu služeb a skvělé diverzifikaci našeho portfolia, co se regionálního umístění parků týče,“ komentuje úspěchy na tomto poli Tomáš Míček.

Společnost P3 se v prvních devíti měsících tohoto roku také plně věnovala výstavbě na míru – dokončila 2 budovy a zahájila výstavbu dalších 3 projektů, dohromady se jedná o více než 113 000 m2. Letos dokončené BTS projekty (Build-To-Suit) pro VF Corporation, společnost působící v oblasti módního průmyslu, a logistického providera NIKA Chrudim představují více než 47 000 m2 skladových, distribučních a kancelářských ploch. „Výstavba na míru je jedním z trendů developmentu průmyslových nemovitostí. Umožňuje plně vyjít vstříc požadavkům budoucích nájemců a zohlednit všechna specifika jejich byznysu. V P3 díky platným povolením pro výstavbu dokážeme takové projekty navíc zrealizovat ve skutečně rekordním čase,“ vysvětluje Tomáš Míček. Další dva projekty výstavby na míru byly zahájeny na podzim tohoto roku s plánovaným dokončením v první polovině roku 2016, třetí, nová budova na míru vzniká jako první budova v novém parku P3 Prague D11.

S cílem poskytovat klientům svých parků ještě vyšší kvalitu služeb, posílila společnost P3 svůj tým property a asset managementu a vybrala nové dodavatele pro facility management ve všech svých parcích. „Jsme přesvědčení, že organický růst aktivit společnosti musí jít ruku v ruce s posilováním lidských zdrojů, proto jsme na trhu hledali odborníky, kteří by se ztotožnili s našimi přísnými měřítky na kvalitu služeb,“ uzavírá Tomáš Míček.

 

Zdroj: P3 Logistic Parks

Praha, 21. října 2015