P3 Logistic Parks pronajme první budovu v P3 Ostrava Central společnosti Linde Material Handling

Vlastník, správce a developer průmyslových nemovitostí P3 již má prvního nájemce jeho obchodně průmyslového parku P3 Ostrava Central. Linde Material Handling si na brownfieldu na dohled od Dolní oblasti Vítkovice pronajme 2200 m2. Stavební práce již byly zahájeny, aktuálně se připravují tři haly a jejich napojení na příjezdové komunikace.

Nová pobočka Linde Material Handling Česká republika pro severní Moravu bude poskytovat širokou škálu služeb, kromě prodeje nových vozíků, intralogistických řešení, robotických vozíků a automatizace, zde bude k dispozici široké portfolio manipulační techniky ke krátkodobému pronájmu, například čelní vysokozdvižné vozíky, retraky, vozíky pro velmi úzké uličky, ale také pracovní plošiny pro stavebně montážní práce. Součástí vnitřních prostor pobočky na 2 400 m2 bude moderně vybavené servisní centrum. K dispozici bude i venkovní zpevněná plocha o velikosti téměř 2 000 m2, která poslouží jako parkovací a výstavní prostor pro manipulační techniku. Nebude zde chybět ani nabíjecí stanice pro elektromobily. Nastěhování společnosti Linde Material Handling Česká republika je plánováno na začátek srpna letošního roku.

Chtěli jsme moderní prostory na míru, které nám umožní ještě dále rozšířit naše služby na severní Moravě. Hledali jsme lokalitu, kde budeme vidět a budeme dobře dostupní pro naše zákazníky, kteří využívají nejen manipulační techniku, ale zajímají se o nové trendy v oblasti intralogistiky, robotizace a automatizaci svých provozů. Těší nás i to, že našim zaměstnancům budeme moci nabídnout moderní pracovní prostředí se skvělou dopravní dostupností jak auty, tak městskou hromadnou dopravou,“ popsal rozhodnutí společnosti Pavel Osička, obchodní ředitel a prokurista z Linde Material Handling Česká republika.

Budoucí nájemci se dnes více než kdy dříve zajímají o udržitelnost. Stejně to bylo v případě společnosti Linde Material Handling, která na P3 Ostrava Central oceňuje využití revitalizovaného brownfieldu i to, že budova bude postavená v kvalitním stupni certifikace BREEAM Excellent,“ řekl Michal Barthell ze společnosti Space Brokers, která transakci zprostředkovala.

P3 získala prvního nájemce ostravského parku v době, kdy akorát započaly stavební práce. Stavební povolení získala společnost na konci minulého roku. Nyní probíhá výstavba tří hal. Na místě se již tyčí sloupy haly L1, která bude mít rozlohu 28 000 m2. Na tu bude přiléhat menší hala o velikosti 2 200 m2 a staví se i unikátní samostatně stojící hala o velikosti 1 200 m2. „Menší budovy jsou vhodné zejména pro retail, kde se dá skvěle kombinovat zázemí pro sklad a prostory showroomu nebo provozovny. Větší hala je pak primárně určena pro skladování, logistiku a lehkou výrobu,“ vysvětlil šéf developmentu P3 v ČR Aleš Zacha.

Na pozemku, který je ohraničený komunikacemi Místecká, Rudná, řekou Ostravicí a areálem DOV a má rozlohu 44 hektarů, bude zastavěná plocha tvořit 160 000 m2. Celkem zde vyroste až 16 budov různého určení a všechny ve vysokém standardu. „Dáváme nový impuls lokalitě, která byla leta stranou zájmu, a přitom je v širším centru města. Prázdné místo na mapě smysluplně zaplníme příležitostmi pro práci a rozvoj podnikání. Po dostavbě navíc celou lokalitu zpřístupníme veřejnosti a napojíme na městskou infrastrukturu,“ popsal záměr ředitel P3 pro Českou republiku Tomáš Míček.

Park nabídne zázemí pro city logistiku, e-commerce, showroomy, výdejny, ale i lehkou výrobu, výzkumná centra či kanceláře. K pronájmu zde budou jednotky od 1 200 m2 až do 30 000 m2 a bude možné flexibilně ovlivnit jejich tvar.

Proměnu bývalé surovinové skládky na moderní obchodně-průmyslovou čtvrť zrealizuje developer podle návrhu architekta Davida Kotka z Projektstudia, který doplnil chybějící urbanistickou strukturu v návaznosti na okolní zástavbu. Park zachová některé původní industriální stopy, a zároveň doplní zeleň.  Dokončení celého projektu se odhaduje začátkem druhé dekády.

 

Zdroj: Ogilvy

Praha, 21. února 2022