Novým majitelem bývalého obchodního centra Všebořice se stala společnost Tamda Foods

Společnost CBRE, světový lídr v komerčních realitních službách a správce bývalého obchodního centra Všebořice v Ústí nad Labem zastupovala společnost Bainbridge Czech Republic Ústí nad Labem Holding při jeho prodeji. Novým majitelem se stala společnost Tamda Foods. Prodejní cena nebyla zveřejněna.

Peter Wojtusiak, Associate Director Investment Properties společnosti CBRE, k transakci říká:

„Prodej takto specifického obchodního centra je všeobecně dlouhodobá záležitost. V jednání bylo několik zájemců, kteří zvažovali koupi a využití obchodního centra. Zvažovalo se zde i vybudování kasina. Těší nás, že došlo k úspěšnému dokončení transakce a prodeji společnosti Tamda Foods a prostor tak znovu ožije.“

Obchodní centrum Všebořice se nachází 5 km severozápadně od Ústí nad Labem. Bylo vybudováno v roce 1999 společností Bainbridge a nájemní plocha činí více než 18 000 m2. V roce 2015 zde z ekonomických důvodů ukončil své působení hlavní nájemník centra, britský obchodní řetězec Tesco. Postupně začali mizet i zbylí nájemníci, například obchod se sportovním zbožím Hervis, McDonald’s a další a objekt nakonec zůstal zcela prázdný. To vedlo k rozhodnutí nabídnout všebořické obchodní centrum k prodeji. Po jednání s několika zájemci byl prostor v březnu tohoto roku úspěšně prodán společnosti Tamda Foods.

Tato transakce podtrhla profesionální znalosti a služby CBRE v maloobchodním sektoru a upevnila jeho pozici jako velmi zkušeného a jednoho z nejaktivnějších investičních poradenských týmů na českém maloobchodním trhu.

 

Zdroj: CBRE Group,

Praha, 25. května 2018