Novým generálním ředitelem Lidlu Česká republika se stane Adam Miszczyszyn

Společnost Lidl v České republice čeká změna ve vrcholném vedení. Novým generálním ředitelem se od dubna stane Adam Miszczyszyn, Pavel Stratil společnost Lidl po 21 letech opouští k 31.3.2023 na vlastní žádost.

Nový generální ředitel Adam Miszczyszyn na novou pozici nastoupí 1. dubna 2023, kam přechází po působení v Lidlu na Slovensku. Součástí Lidlu je přitom již od roku 2002. Za tu dobu působil nejen v Polsku, ale i na mezinárodní úrovni v rámci Lidl Stiftung a od loňského roku jako generální ředitel Lidl Slovenská republika.

Pavel Stratil působí v Lidlu již 21 let, od roku 2009 v roli generálního ředitele Lidl Česká republika. „Za tu dobu se nám společnými silami povedlo Lidl pozvednout z podceňovaného diskontu na úplně novou úroveň –  moderní diskontní řetězec 21. století a současně na jedničku mezi všemi potravinářskými řetězci v České republice. Lidl se stal synonymem pro kvalitní, čerstvý a cenově dostupný sortiment, výborný zákaznický zážitek, skvělého zaměstnavatele i lídra v oblasti udržitelnosti. Svému nástupci přeji hodně štěstí a pevně věřím, že ve stávajícím týmu bude mít stejně silnou a spolehlivou oporu jako jsem měl já a jsem si jistý, že společně Lidl posunou ještě dále,“ doplnil Pavel Stratil.

„Lidl Česká republika je jedničkou mezi obchodními řetězci a také zaměstnavateli. Na tom má zásluhu skvěle fungující tým, do kterého se rád připojím. Věřím, že i nadále budeme první volbou pro zákazníky, zaměstnance, dodavatele i všechny naše partnery a těším se na naši společnou práci,“ popsal Adam Miszczyszyn.

 

Zdroj: Lidl

Praha, 24. února 2023