Nová mobilní aplikace IKEA rozšiřuje možnosti pohodlného nakupování

Nová mobilní aplikace IKEA, která je k dispozici pro iOS i Android, umožňuje zákazníkům snadno vyhledávat a nakupovat výrobky IKEA na mobilních telefonech a tabletech. Nahradila stávající aplikaci IKEA Store a kromě nových funkcí přináší ještě více nápadů a inspirace pro zařízení domácnosti. Stáhnout si ji mohou zákazníci na App Store a Google Play.

Aplikace IKEA přináší doporučení, hodnocení a recenze výrobků a také snadnější vyhledávání a prohlížení. Zákazníci v ní najdou přehled aktuálních nabídek i speciální slevy pro členy IKEA Family.

Během září, které bylo pilotním obdobím, si v Česku stáhlo aplikaci přes 60 tisíc uživatelů, kteří v ní uskutečnili přes 1600 nákupů.

„Prostřednictvím nové aplikace IKEA rozšiřujeme možnosti, jak můžeme být v kontaktu se zákazníky v Česku. Z našich interních průzkumů víme, že více než 80 procent nákupů, které u nás zákazníci uskuteční, začíná právě v online prostředí. Proto do online nástrojů neustále investujeme. Nová aplikace umožní zákazníkům dokončit nákup přímo z jejich mobilního zařízení – kdykoliv a kdekoliv. Postupně budeme přidávat další funkce, jako je např. vyhledávání výrobků podle fotek nebo funkci Scan & Go, kterou budou moci zákazníci využívat v našich obchodních domech,“ říká Pavel Jirát, Country Digital Manager IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Aplikace zákazníkům pomůže i při návštěvě obchodního domu IKEA. Pomocí čtečky čárových kódů si mohou najít detailní informace o daném výrobků, např. o materiálech nebo rozměrech. Také si v aplikaci mohou vytvářet nákupní seznam. Najdou v ní také doporučení ke konkrétnímu výrobku a tipy, jak ho co nejlépe v domácnosti využít.

Novou aplikaci IKEA, která získala ocenění na Lovie Awards, využívá po celém světě už více 26 milionů lidí.

 

Zdroj: ADison

Praha, 12. října 2021