Nová klasifikace kvality EPAL zlepšuje používání a výměnu europalet EPAL

Za jakých podmínek již nelze europaletu EPAL vyměnit? Je kvalita europalety snížena třískami dřeva nebo zbytky etiket? Jak zjistíte, zda je paleta vhodná pro vysokoregálový skladový systém? Jaká je optimální kvalita pro automatizované procesy? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá Klasifikace kvality a podmínky směny palet EPAL.

Evropská paletová asociace e.V. (EPAL) v úzké spolupráci s maloobchodem, přepravci, poskytovateli paletových služeb a opravnami revidovala Klasifikaci kvality a směnné podmínky europalet EPAL. Nové vydání Klasifikace kvality EPAL stále zahrnuje na trhu běžně uznávané rozlišení mezi novými europaletami EPAL a použitými europaletami EPAL třídy A, B a C. Nová skupina „Netříděné palety“ zahrnuje palety, které jsou účastníky směnného poolu EPAL smíchány a vyměňovány jedna ku jedné, aniž by byly předtím tříděny.

Klasifikace kvality nabízí uživatelům europalet EPAL snadný způsob, jak při nákupu nebo výměně europalet EPAL dohodnout dodávku použitých europalet EPAL definované kvality odpovídající konkrétním požadavkům jednotlivých uživatelů. Tím se zvyšuje efektivní nasazení použitých europalet EPAL.

Směnné podmínky EPAL a Klasifikace kvality jsou nyní publikovány v jednom dokumentu s novou moderní úpravou. Hladká výměna europalet EPAL a certifikovaná oprava poškozených europalet EPAL potřebují jasná pravidla. Způsob, jakým jsou podmínky směny palet EPAL v novém vydání uspořádány, těmto požadavkům vyhovuje ještě lépe.

Klasifikaci kvality palet EPAL naleznete také zde: WWW.EPAL-PALETY.CZ.

 

 

Zdroj: EPAL

Praha, 23. ledna 2022