NOSHIP je nově partnerem DEICHMANN pro zefektivnění přepravních operací na mezinárodních trzích

Společnost Innoship, která je součástí holdingu Alsendo Group, lídra v oblasti SaaS řešení (software jako služba) pro správu logistiky, uzavřela nové partnerství s gigantem mezinárodních trhů s prodejcem obuvi DEICHMANN. Toto spojení představuje významný milník v oblasti maloobchodu a technologií.

Iniciativa společnosti DEICHMANN vycházela z potřeby zefektivnit své přepravní procesy, zlepšit uživatelskou zkušenost a umožnit rychlejší integraci nových dopravců v rámci programu digitální transformace online a multikanálového podnikání. Uzavřením partnerské dohody předcházelo rozsáhlé výběrové řízení, ve kterém společnost Innoship předvedla své schopnosti, odborné znalosti a špičkové technologie.

„Rozhodnutí spolupracovat se společností Innoship bylo založeno na jejich hluboké technické kompetenci a prokázaném porozumění našim potřebám,“ říká Sven Senkbeil, Product Owner z oddělení Fulfillment Solution ve společnosti DEICHMANN. „Hledali jsme strategického partnera, který by byl schopen poskytnout nejmodernější řešení pro správu dodávek, bezproblémovou integraci a přístup zaměřený na uživatele. Duch spolupráce a odhodlání společnosti Innoship inovovat se dokonale shodovaly s našimi představami.“

Strategické partnerství řeší několik klíčových cílů, včetně:

Urychlení doby time-to-market – Vzhledem k tomu, že se logistický průmysl vyvíjí a zvyšuje se potřeba flexibility, usiluje společnost DEICHMANN o rychlé zapojení nových dopravců. Odborné znalosti společnosti Innoship zajišťují rychlý a stabilní proces integrace, což společnosti DEICHMANN umožňuje zůstat pružnou na konkurenčním trhu.

Vylepšený uživatelský zážitek – Nová platforma umožňuje zákazníkům vybrat si z široké nabídky dopravců, výdejních míst i boxů dle preferované možnosti doručení. Přesné sledování zásilek poskytuje zákazníkům tracking doručení na takzvané poslední míli v reálném čase po celou dobu přepravy a zajišťuje tak vynikající zážitek z nakupování.

Efektivita a stabilita – Řešení Innoship sjednocuje rozhraní API dopravců a zjednodušuje tisk štítků a generování přepravních dokumentů. Výsledkem je efektivnější proces přepravy a stabilní provozní režim.

Snížení nákladů – platforma navíc snižuje náklady na přepravu, z čehož těží koncový zákazník.

„Mám velkou radost, že se společnost DEICHMANN připojila k našim zákazníkům, a jsme hrdí na to, že můžeme být součástí jejich transformační cesty,“ říká Dan Ungureanu, spoluzakladatel a manažer pro rozvoj podnikání společnosti Innoship. „Společně se společností DEICHMANN utváříme digitální budoucnost, která zefektivní přepravní operace na mnoha trzích.“

Unikátní systém dynamické alokace společnosti Innoship přináší výrazné snížení nákladů o přibližně 20 %. Současně navyšuje množství odbavených zásilek až o 15 %, což přímo přispívá ke zvýšení spokojenosti zákazníků. Komplexní rozhraní API navíc bez námahy zahrnuje síť více než 150 000 výdejních boxů, což klientům umožňuje nabízet ekologyčtější variantu přepravy.

 

Zdroj: Innoship

Praha, 19. září 2023