Nejštědřejším dárcem čerstvých potravin je velkoobchod MAKRO

Jen v loňském roce přispělo MAKRO prostřednictvím svých 13 prodejen potravinovým bankám 617 tun potravin. Nejvíce zastoupené, až 60 %, byly čerstvé potraviny jako sýry, jogurty, maso, uzeniny či pečivo, ale třeba i ryby. Tím se MAKRO stalo druhým největším dárcem celkově a číslem jedna v segmentu čerstvých potravin.

Problematika plýtvání potravinami a s tím i spojený potravinový odpad a ekologická zátěž se dostává stále více do popředí veřejného zájmu, především v posledních letech. „Uvědomili jsme si potřebu řešit tuto problematiku již v minulé dekádě, a proto spolupracujeme s potravinovými bankami již přes deset let,“ říká Romana Nýdrle, manažerka komunikace MAKRO.

Hodnota darovaných potravin a drogerie lidem v nouzi přesáhla v loňském roce ke 34 mil Kč. „Těší nás, že můžeme díky spolupráci s Českou federací potravinových bank pomáhat lidem, kteří se dostali do těžké životní situace a nemohli si dopřát tak důležitou věc jakou je kvalitní jídlo,“ dodává Romana Nýdrle, manažerka komunikace MAKRO.

 

Zdroj: MAKRO Cash & Carry

Praha, 22. ledna 2019