Nejlepší chleby se pečou ve Žďáru nad Sázavou a v České Lípě

Národní soutěž „Chléb roku“, která se uskutečnila 4. června v Pardubicích v rámci tradičních pekařských slavností „Dny chleba“, zná své letošní vítěze.

Nejlepší bochník z průmyslové pekárny v kategorii „Konzumní chléb roku“ upekli v pekárně ENEPEKA Žďár nad Sázavou.

Vítězem v kategorii „Řemeslný chléb roku“ se stal rovněž chléb z pekárny ENEPEKA Žďár nad Sázavou. Novinkou letošního ročníku byla volná kategorie speciálních chlebů „Chléb bez hranic“.

Historicky první titul pro chlebové speciality připadl pekařům z JIZERSKÝCH PEKÁREN Česká Lípa.

 

Zdroj: Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice

Praha, 4.června 2015