Nejlepší Belgičan je Bernard z Humpolce

Bernard Bohemian Ale získal ocenění World’s Best Belgian Style Ale. Dokázal zvítězit mezi nejlepšími pivy stylu belgický ale a získal tak skvělý úspěch v jedné z nejvýznamnějších světových degustačních soutěží World Beer Awards pořádané v Londýně.

011“V průběhu roku jsme uspěli na několika tuzemských degustačních soutěžích, ale toto vítězství je mimořádné. Vždyť jsme vlastně porazili všechna piva světa stylu „belgického ale“, která nám byla při vzniku naší nové receptury původně vzorem. Je to něco, jako kdyby mistrovství světa v pečení pizzy nevyhrál Ital, ale třeba Čech,“ řekl marketingový ředitel Tomáš Lipták a dodal: „Je milé, že Bernard Bohemian Ale vyhrál v tak prestižní světové soutěži, ale pro nás je stejně důležité, že chutná našim zákazníkům.“

Ale je svrchně kvašené pivo z ječného sladu. Pro jeho výrobu se používá speciální typ svrchních kvasnic, které oproti kvasnicím spodním mění cukry na alkohol a oxid uhličitý při vyšších teplotách a zároveň dodávají pivu ovocný nádech. Kromě toho jsou vůči alkoholu odolnější, díky čemuž dokáží pivo více prokvasit a dosáhnout tak vyššího obsahu alkoholu. Šestnáctistupňový svrchně kvašený Bernard Bohemian Ale dokvašuje přímo v lahvi, a to díky kvasnicím, které jsou do lahve během stáčení přidány. Vedle obvyklých balení v lahvích s obsahem 0,33 a 0,5 litru je v prodeji také ve variantě sketových lahví.

 

Zdroj: Bernard

Praha, 27. října 2015