Nakupující oceňují rozšiřování nabídky masa v bio kvalitě

Povědomí o produktech v bio kvalitě roste a ekologicky pěstované potraviny se stávají pevnou součástí nákupních košíků. Vedle bio ovoce a zeleniny, mléčných výrobků a vajec sahají zákazníci nejčastěji po bio masu, což ukázal nedávný průzkum obchodů Albert*.

V něm také respondenti uvedli, že by ocenili rozšíření nabídky bio masa. Albert tuto poptávku vyslyšel a zařadil do sortimentu novou řadu bio kuřecího a krůtího masa pod značkou Nature’s Promise.

Maso v bio kvalitě patří do čtveřice nejoblíbenějších produktů v bio sortimentu. To potvrzuje průzkum obchodů Albert, kde více než 21 % respondentů, kteří nakupují bio produkty, uvedlo maso jako jednu z nejčastějších bio položek při svém nákupu. Zajímavé při tom je, že více ho kupují muži než ženy. Oblíbenost bio masa potvrzují také prodejní data z obchodů Albert. Za poslední roky dochází v této kategorii k setrvalému nárůstu prodejů. V roce 2020 nakoupili zákazníci více než trojnásobek množství masa v bio kvalitě oproti roku 2018.

Průběžná data Alberta navíc ukazují, že i v letošním roce by mělo dojít k dalšímu zvýšení zájmu o bio maso. „Lidé si více uvědomují jeho výhody, ať už jde o kvalitu masa či přirozené prostředí chovu. Právě s růstem důrazu na životní prostředí a zdravý životní styl se také více kloní k nákupu bio masa. Vliv na to měla i pandemie koronaviru, kdy si zákazníci více uvědomili důležitost zdravé stravy,“ vysvětluje Robert Birov, manažer kategorie masa obchodů Albert.

Z průzkumu také vyplývá, že více než čtvrtina lidí by ocenila širší nabídku bio sortimentu právě v kategorii masa. „Na nabídce našeho masa neustále pracujeme. Zákazníkům nabízíme v bio kvalitě všechny základní druhy masa – kuřecí, vepřové i hovězí. Nově jsme do sortimentu zařadili také řadu bio kuřecího a krůtího masa pod značkou Nature’s Promise, která zahrnuje kromě různých částí masa také například obalované kuřecí nugetky. Tyto novinky jsou zabaleny do recyklovatelných obalů, které jsou vyrobeny z papíru, překrytého ochrannou fólií,“ uvedl Robert Birov.

Přirozené podmínky a jednoduchá bio krmiva

Maso pocházející z bio chovů nabízí celou řadu výhod. Přirozené podmínky, ve kterých jsou zvířata chována, včetně přirozených jednoduchých bio krmiv, zaručují lepší chuť masa, díky většímu obsahu svaloviny, který zvířata získávají možností většího pohybu ve výbězích. Všichni dodavatelé bio masa v obchodech Albert navíc mají certifikaci o tom, že hospodaří pouze na bio půdě.

 

* Průzkum Ipsos pro společnost Albert ČR (ČR, srpen 2021, vzorek 525 respondentů)

 

Zdroj: Albert Česká republika, s.r.o.

Praha, 6. října 2021