Nábor mladých talentů u FM Logistic přidává na intenzitě

Skupina FM Logistic každý rok nabírá absolventy a stážisty. V posledních dvou letech organizuje oddělení „náboru talentů“ řadu akcí, kterými oslovuje mladé lidi: fóra, rozhovory na univerzitách, návštěvy na pobočkách, partnerství… Výsledkem je několik ocenění, které společnost získala v letech 2016 a 2017 v několika zemích v oblasti práce s mladými talenty.

Po ocenění „Nejlepší zaměstnavatel“ a „Happy at Work“ v kategorii absolventů ve Francii, „Přátelský zaměstnavatel“ v Polsku, „Nejatraktivnější zaměstnavatel 2017“ ve Francii a Rusku, získala nyní společnost FM Logistic již druhý rok po sobě označení „Happy Trainees“. Ocenění jsou důkazem, že společnost efektivně pracuje se svojí značkou zaměstnavatele a podporuje mladou generaci.

Spolupráce se školami 

FM Logistic v posledním roce v téměř 100 případech aktivně spolupracovala s univerzitami. Na různých školách zaměřených na obchod se účastnila diskuzních fór na různá témata, včetně tématu zaměstnání, s několika vysokými školami specializovanými na logistiku vytvořila společnost partnerství a aktivně se zapojila do konkrétních programů škol, s cílem představit studentům profese uvnitř dodavatelského řetězce a posílit efektivitu svého náboru.

Odrazový můstek pro mladé talenty

Absolventské programy rozvíjí loajalitu mladých talentů a jsou považovány za akcelerátory kariéry.

Program „Future Moves“ společnosti FM Logistic, který byl zahájen před několika týdny, je mezinárodním programem otevřeným asi patnácti mladým absolventům, kteří mají možnost vyzkoušet během dvou let tři různé pracovní pozice. Cílem je vyškolit, v rámci odborné přípravy přizpůsobené profilu absolventů, budoucí vysoké manažery.

Další program, studentská soutěž FM Logistic „Faster Mind Challenge“, byla zahájena v roce 2016. Studenti ze škol a univerzit s obchodním a technickým zaměřením měli přijít s inovativním řešením problémů dodavatelského řetězce. Druhý ročník byl zahájen v letošním roce a přilákal téměř 600 studentů ze 4 zemí: Francie, Španělsko, Polsko a Rusko. V dalších ročnících budou postupně zapojováni studenti z ostatních zemí, kde společnost působí.

I česká pobočka FM Logistic se aktivně zapojuje do náboru talentů, když spolupracuje s místními středními školami zaměřenými na logistiku. Jedním z výsledků je nedávné zapojení dvou čerstvých maturantů do FM Trainee programu, kdy absolventi v průběhu jednoho roku projdou několika odděleními a poznají celý logistický řetězec v praxi.

Cécile Cloarec, ředitelka FM Logistic pro lidské zdroje, komunikaci a udržitelný rozvoj skupiny ke strategii společnosti v oblasti náboru mladých talentů uvádí: „Chceme přilákat nové talenty a v první řadě získat jejich loajalitu. Vedle našeho úvodního školícího a komunikačního programu, který umožňuje účastníkům porozumět společnosti ihned po nástupu, organizujeme mnoho aktivit a popracovních akcí. Cílem je, aby se nově příchozí kolegové cítili být hned od začátku součástí společnosti, integrovat je do přátelské a profesionální atmosféry, která nás v očích mladých lidí odlišuje.“

 

Zdroj: FM Logistic

Praha, 9 .listopadu 2017