MVGM přebírá od JLL správu nemovitostí v Belgii, Lucembursku a v České republice

Holandská společnost MVGM, která se zabývá správou nemovitostí, dokončila včera v Belgii, Lucembursku a v České republice transakce, které jsou součástí smlouvy o převzetí aktivit JLL v oblasti správy nemovitostí v 10 zemích Evropy.

„Je to pro nás významný krok. Díky těmto transakcím se začíná formovat mezinárodní charakter MVGM a vzniká tak přední evropská organizace zabývající se správou nemovitostí, “ řekl Menno van der Horst, člen představenstva společnosti MVGM. „Chci srdečně přivítat naše nové kolegy. Těším se na vzájemnou spolupráci při poskytování služeb našim klientům s odborností a odhodláním, na které se vždy spoléhali. Zároveň jim nabídneme všechny výhody specializovaného evropského hráče.”

Společnosti MVGM a JLL oznámily dohodu v červenci. Ta poskytuje MVGM základnu v osmi dalších zemích s 540 zaměstnanci, a to ve Španělsku, Portugalsku, Belgii, Lucembursku, Polsku, České republice, Rumunsku a na Slovensku a rozšíří týmy v Nizozemí a Německu.

MVGM integruje nová aktiva do svého současného portfolia ve fázích a uzavírá transakce zvlášť pro každou právnickou osobu v každé zemi. Současná transakce tak završuje celkový počet dokončených na čtyři, a to díky v srpnu uzavřené transakci v Nizozemí.

Petra Stiller z MVGM Czech

Petra Stiller z MVGM Česká republika říká: „Pracujeme pro lokální a mezinárodní klienty a spravujeme jejich portfolio stejně snadno jako investice do akcií. Nabízíme reporting na míru a těšíme se na pokračování jako součást týmu MVGM a zároveň na užší spolupráci s inovativní realitní dceřinou společností Watson+Holmes, která se zaměřuje na big data.“

Uzavření transakcí v ostatních zemích se očekává do konce roku 2019.

MVGM v posledních pěti letech rychle roste prostřednictvím akvizic. Úspěšná historie akvizic zahrnuje německou PropertyFirst v roce 2019, spojení s Verwey v roce 2018 a nizozemskou akvizici Actys v roce 2016.

 

Zdroj: MVGM

Praha, 4. října 2019