Mobilní terminál od základu mění práci ve skladech

Společnost Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), celosvětový lídr v oblasti produktů a služeb zajišťujících v reálném čase přehled o majetku, lidech a transakcích, představila svůj nejnovější mobilní terminál TC8000 určený pro firemní zákazníky.

Tento nový model představuje zásadní mezník ve vývoji technologií pro oblast skladového hospodářství – TC8000 umožňuje podstatné zvýšení produktivity i snížení únavy pracovníků. Ergonomický a lehký počítač se může pochlubit inovativním designem, který stojí za menším zatížením svalů. Novinka totiž eliminuje pohyby skladových pracovníků spojené s používáním běžných zařízení, zejména pak neustálé naklánění za účelem ověření jednotlivých položek. Zkrácení každého pohybu o několik sekund vede k úspoře až jedné hodiny za směnu – nový počítač tak umožňuje v průměru zvýšit produktivitu práce až o 14 procent.

Zebra na kompletním přepracování průmyslových mobilních terminálů, a to včetně jejich zcela nového návrhu, spolupracovala s uživateli z celého světa. Výsledkem tohoto procesu založeného na podrobné analýze a vyhodnocení zpětné vazby je nový odolný mobilní terminál TC8000 využívající operační systém Android. Novinka je oproti běžným mobilním počítačům o 33 % lehčí a díky menší zátěži svalů i nižším nárokům na pohyby zápěstím zvyšuje produktivitu skladníků. Tyto vlastnosti TC8000  zjednodušují i seznámení s novým terminálem a uživatelé mohou data v náročných průmyslových prostředích zadávat rychleji i přesněji.

KLÍČOVÉ INFORMACE

  • TC8000 je navržený pro sklady, logistiku zajišťovanou třetími stranami, výrobu a skladovací prostory v maloobchodech. Novinka se může pochlubit výdrží baterie po dobou tří směn a uplatnění najde při řízení skladů, cenových auditech, příjmu zboží, řízení zásob, hlasovém vychystávání (VDP, voice-directed picking) i doplňování zásobovacích linek.
  • Mobilní terminál TC8000 automaticky transformuje klasickou terminálovou emulaci (TE) ze „zelených obrazovek“ do podoby moderního plně dotykového rozhraní, a to bez jakýchkoli IT úprav na straně serverových systémů. Vysoce intuitivní prostředí na velkém dotykovém displeji modelu TC8000 je jak o snížení počtu kroků nutných k dokončení úkolu, tak i o vyšší přesnosti.
  • Mobilní terminál TC8000 je k dispozici s nejmodernější skenovací technologií a hands-free proximitní čtečkou v ručním zařízení. V rámci skladovacího průmyslu jde o první čtečku tohoto typu a lze ji použít ve spojení s pouzdrem na opasek, prezentačním pouzdrem i uchycením do vozidla. Díky kompatibilitě s řešením Zebra SimulScan Document Capture mohou uživatelé v rámci jedné skenovací úlohy snadno načíst jak více čárových kódů, tak i celé formuláře.
  • Neplánované náklady související s podporou může v případě mobilního terminálu TC8000 výrazně snížit účast v servisním programu Zebra OneCare. Tento program zajišťuje komplexní pokrytí potřebných služeb včetně technické podpory, softwarových aktualizací a jedinečné diagnostiky zařízení detekující případné problémy s bezdrátovým připojením, pamětí nebo baterií. Program Zebra OneCare tak pomáhá zvýšit produktivitu mobilních pracovníků a minimalizovat dobu výpadků.


Bill Burns, hlavní viceprezident, Enterprise Visibility and Mobility, Zebra Technologies

„Díky revoluční konstrukci, která každému pracovníkovi během jeho směny ušetří hodinu času využitelnou pro produktivní práci bez nutnosti změn ve stávajících IT systémech, představuje nový mobilní terminál TC8000 největší pokrok v oblasti skladovacích technologií za více než dvě desetiletí. Spolu s tím, jak se firmy při rozhodování o svých klíčových činnostech stále více spoléhají na analytická zpracování dat, vyvíjí se i sklady od prostředí se zjednodušenými procesy do podoby úzce integrovaných hospodářských center. Díky modelu TC8000 mohou být skladníci efektivnější – mimo jiné i díky tomu, že mají k dispozici přesnější informace. A v konečném důsledku tak má nový mobilní terminál pozitivní vliv na ziskovost celé organizace.“

Jim Bonner, generální ředitel, Exel Logistics

„Jsem si jistý, že TC8000 změní svět skladového hospodářství. Naši IT zaměstnanci i pracovníci skladů nový produkt podrobně otestovali a zpětná vazba byla jasně pozitivní. Testující ocenili zejména lehké provedení i snadnost použití a naši provozní manažeři i vedoucí pracovníci očekávají významné zvýšení produktivity. Inovativní ergonomický design s průhledovým displejem a možnost snadného použití i pro nové uživatele se rychle stane pro mobilní výpočetní techniku z oblasti skladů průmyslovým standardem.“

Jeff Cashman, hlavní viceprezident, Manhattan Associates

„Naše dlouhodobá spolupráce se společností Zebra Technologies přinesla našim zákazníkům řadu významných inovací i skutečnou hodnotu. Nový mobilní terminál TC8000 je chytré, odolné a nápaditě navržené zařízení, které může našim zákazníkům pomoci se zvýšením pracovní angažovanosti, a tedy i s dosažením zcela nové míry produktivity napříč jejich sklady.“

 

Zdroj: PRAM Consulting s.r.o.

Praha, 5. června 2016