Mattoni 1873 expanduje v Srbsku a Černé hoře

Mattoni 1873 se stala, prostřednictvím své srbské firmy Knjaz Miloš, oficiálním výrobcem a distributorem nealkoholických sycených nápojů značky Pepsi pro trhy Srbska a Černé Hory. Světové značky Pepsi, Pepsi Max, 7Up, Mirinda, Evervess a Ivi bude nyní na pulty obchodů přinášet tým společnosti Knjaz Miloš spolu se stávajícím portfoliem přírodních minerálních vod a nealkoholických nápojů.

Nový obchodní krok umožní další růst společnosti, která v posledních letech zaznamenává neustálý pokrok a rozvíjí regionální trh nealkoholických nápojů prostřednictvím novinek a hledání nových trendů.

„Mattoni 1873, největší výrobce a distributor nealkoholických nápojů ve střední Evropě, pokračuje ve svých investicích v Srbsku. Jsem velmi rád, že se Knjaz Miloš stal v roce 2019 součástí naší velké rodiny, a jsem si jist, že místní tým s osvědčenými zkušenostmi představí spotřebitelům a partnerům značky Pepsi novým a působivým způsobem, díky čemuž objem našeho podnikání v této části Evropy neustále poroste,“ říká Alessandro Pasquale, generální ředitel a majitel společnosti Mattoni 1873.

„Budování pevných vztahů se spotřebiteli, partnery a celou komunitou, ve které působíme, je klíčem k trvalému úspěchu na trhu. Toto partnerství nám pomůže nadále inspirovat lidi prostřednictvím našich značek a nabízet spotřebitelům výrobky nejvyšší kvality. Jsme rádi, že máme příležitost společně růst,“ říká Christophe Guille, generální ředitel pro franšízové podnikání v Evropě společnosti PepsiCo.

Očekává se, že s nejnovějším přírůstkem do svého portfolia prodá Knjaz Miloš téměř půl miliardy nápojových jednotek, bude zaměstnávat více než 1000 zaměstnanců a dosáhne ročního obratu přes 150 milionů eur.

V roli výhradního výrobce a distributora nealkoholických nápojů PepsiCo už skupina Mattoni 1873 úspěšně působí v Česku, Slovensku, Rakousku, Maďarsku a Bulharsku. Rozšířením o Srbsko a Černou Horu tak Mattoni 1873 opět potvrzuje svou pozici největšího výrobce a distributora nealkoholických nápojů ve střední Evropě.

 

Zdroj: Mattoni 1873

Praha, 1. listopadu 2022