Mallpay do dubna zajistí o pětinu levnější nákupy ve všech obchodech s potravinami

Inflace je v Česku nejvyšší od roku 1998 a s ní se na historická maxima dostaly také ceny potravin. Mallpay proto do konce dubna spouští akci, v rámci které poskytne pětinovou slevu všem novým držitelům Mallpay karet na nákup veškerých potravin – a to v jakémkoli obchodě v Česku.

Vůbec nezáleží na tom, jestli se bude jednat o nákup ve večerce, samoobsluze, hypermarketu nebo bude nákup objednán v online supermarketu. Slevu totiž nakupující získá automaticky na přiřazení takzvaného MCC kódu platby, který dokáže identifikovat všechny platby realizované v obchodech s převažujícím prodejem potravin. Dvacetiprocentní slevu je možné čerpat až do konce měsíce dubna, a to do celkové výše 1500 korun, což je při současných cenách velikost jednoho plnohodnotného nákupu pro čtyřčlennou rodinu.

Nabídka platí pro všechny nové držitele chytré karty Mallpay. Ta umožňuje bezplatně odložit platby za zboží do výše až 50 000 Kč až po několika týdnech od nákupu.

Kartu je možné zařídit zdarma online z pohodlí domova, a to do pár minut, Mallpay totiž podporuje ověření totožnosti pomocí bankovní identity, veškeré další doklady je možné doložit digitálně. Plastová karta dojde do týdne, virtuální je možné používat okamžitě.

“Mallpay kartu považuji za jednoho z pomocníků pro všechny, kteří si hlídají rozpočty svých domácností. A platí to zejména v době, kdy naše peněženky vysává inflace, zdražující všechny potraviny,” uvádí Tomáš Krásný, šéf marketingu fintechu Mallpay. “Hledáme proto chytré cesty, jak Čechům v současné situaci odlehčit pomocí chytrého placení. A příspěvek na potraviny pro nové klienty je jedna z nich. Odložená platba je totiž momentálně stále více využívaná k výhodným nákupům základního zboží a potřeb.“

Odloženou platbu využívají Češi především jako nástroj pro kontrolu cashflow svých domácností. Umožňuje totiž nakoupit ve slevě jakékoli zboží včetně potravin nebo pohonných hmot, přestože v daný moment nemá domácnost dostatečnou hotovost na běžném účtu a vybírat ze spořícího by bylo finančně nevýhodné. Za nákupy pak může domácnost pohodlně zaplatit až po výplatě.

 

Zdroj: FYI Prague

Praha, 24. března 2022