MAKRO pomáhá zachránit české restaurace

Velkoobchod MAKRO Cash & Carry ČR chce pomoct všem českým restauratérům, kteří byli nuceni uzavřít provoz na základě rozhodnutí vlády. Ve spolupráci s gastronomickým průvodcem Restu spouští pro uživatele možnost prohlédnout si všechny dostupné nabídky restaurací v okolí a prostřednictvím doručovacích služeb vybraný pokrm objednat a nechat dovézt, případně jej pouze zaplatit a pro objednávku si dojet.

Iniciativa má pomoct snížit vysoké finanční ztráty podniků a ulehčit jejich tíživé situaci.

Gastronomický průvodce Restu je mezi uživateli oblíbený jako platforma pro rezervace místa v restauracích a kavárnách. V reakci na novu situaci nabízí komplexní přehled restaurací v okolí, které nabízí jídlo s sebou nebo jeho rozvoz. Do projektu se může zdarma zapojit jakýkoliv gastronomický podnik, který potřebuje v současné situaci rozšířit o nové možnosti provozu. Funkci nyní nabízí 18 % z více než 17 000 registrovaných podniků.

„Jde nám o to, aby komunita restauratérů a podnikatelů v oblasti HoReCa zůstala v této nelehké situaci pohromadě s co nejmenšími ztrátami. Zdarma se může na platformu zaregistrovat úplně každý, kdo potřebuje pro své zařízení rozjet objednávky jídla s sebou nebo závoz, “ informuje o novém projektu Romana Nýdrle, manažerka komunikace MAKRO ČR.

Jakmile se daná restaurace zaregistruje na makro.cz/pomáháme se svou nabídkou, bude mít zákazník možnost objednávku v některých případech zaplatit online přes systém Storyous a jídlo si vyzvednout nebo si ho nechat dovézt prostřednictvím jedné z dovážkových služeb. Lidé najdou na stránce vše, co potřebují – od provozní doby, přes speciální nabídky, kontaktu na restauraci, mapu umístění podniku nebo možnosti rozvozu až po filtry pro snadný výběr. „Ocitli jsme se v situaci, kterou jsme nikdy před tím nezažili. My sice otevřeno nemáme, ale tuto aktivitu vítáme a jsme rádi, že MAKRO podporuje restaurace i v těžkém období,“ říká Přemek Forejt, majitel olomoucké restaurace Entree.

Za bezpečný provoz a prevenci

MAKRO celým projektem podporuje rovněž iniciativu vlády vedoucí k minimálnímu vycházení. „Od projektu si slibujeme především servis veřejnosti, který usnadní soulad se státem nařízenou karanténu a zabrání jejímu zbytečnému porušování. Lidé si nemusí vařit doma a chodit do obchodů pro potraviny, stačí si na Restu.cz najít oblíbený podnik a jídlo si nechat dovézt,“ dodává Romana Nýdrle, manažerka komunikace MAKRO ČR. Pro restaurace jde zejména o pomocnou ruku, jak přečkat obtížné období, které by mělo zároveň omezit volný pohyb venku a zmenšit tak riziko potenciální nákazy a přenosu viru. Předávka jídla je pak nastavena bezkontaktně podle nařízených hygienických pravidel.

MAKRO zároveň spouští na svých webových stránkách makro.cz/pomahame sekci s nejdůležitějšími odkazy na státní a obchodní instituce a také speciální nabídku pro všechny gastronomické provozovny. Podnikatelé tam tak snadno a přehledně najdou vše důležité, co potřebují pro přípravu jídla s sebou jako jsou např. krabičky na jídlo nebo přenosné tašky.

 

Zdroj: MAKRO Cash & Carry

Praha, 22. března 2020