MAKRO hledá Dobré podnikatele

Druhý ročník soutěže MAKRO Dobrý podnikatel spustil přihlašování na webu www.dobrypodnikatel.cz, kde může veřejnost také hlasovat o to, kdo postoupí do finále. Hlavní cenu 100 000 Kč v hotovosti udělí odborná porota podnikatelskému příběhu, který spojuje úspěšné podnikání se společensky prospěšnou aktivitou.

„Chceme vyjádřit uznání drobným podnikatelům, kteří pomáhají svému okolí. Minulý ročník je důkazem, že se v České republice už nebojíme ukázat, že jsme v něčem dobří. Věřím, že ani letos nebudeme zklamaní,“ říká Jan Žák, člen poroty a ředitel nákupu MAKRO.

Kromě pomoci ostatním musí podnikatelé pro přihlášení do soutěže zaměstnávat jednoho až 30 zaměstnanců a podnikat alespoň dva roky. Na oboru podnikání nebo oblasti pomoci přitom nezáleží. V loňském roce se do soutěže přihlásilo 130 podnikatelů a do finále se probojovali majitelé cestovní kanceláře, kulinářského studia, jesliček pro děti i výrobci uměleckých vitráží.

Odbornou porotu letos doplní loňská vítězka Jitka Kantová, která si ze soutěže odnesla titul Dobrý podnikatel, ale také 100 000 Kč v hotovosti. „Výhru jsme vůbec nečekali. Je to obrovská pocta nejen pro nás, ale i pro všechny, kteří nám pomáhají. Koupili jsme za ni hromosvod do kostela sv. Jiljí v Libyni,“ vysvětluje Jitka Kantová. Cenu veřejnosti získal Luděk Bil, který zasvětil svůj život gastronomii a pomoci handicapovaným. Alena Fuksová, majitelka olomoucké pražírny a kavárny Retro Kafe, která zaměstnává handicapované, si odnesla zvláštní Cenu Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Soutěž v kostce Soutěž MAKRO

Dobrý podnikatel 2015 je určena podnikatelům s jedním až 30 zaměstnanci, kteří dělají pro společnost něco navíc. Účast v soutěži je bezplatná, není vyžadován registrační ani jiný poplatek.

Přihlásit se lze na webu www.dobrypodnikatel.cz až do 30. června 2015 a do stejného data může veřejnost hlasovat o to, kdo postoupí do finále. O finalistech se rozhodne na začátku července a vyhlášení celé soutěže se uskuteční 1. října 2015.

 

Zdroj: METRO/MAKRO Cash & Carry

Praha, 20.května 2015