MAKRO ČR zařazuje do prodeje antigenní samotestovací sady

Velkoobchod MAKRO Cash & Carry ČR od tohoto týdne zahajuje prodej antigenních samotestovacích sad, pomocí kterých lze zjistit přítomnost koronaviru covid-19. Společnost tak reaguje na aktuální situaci související s povinným testováním zaměstnancům. V nabídce zůstávají také respirátory s třídou ochrany FFP2 k dostání za jednotnou cenu 9,- Kč za kus.

„Povinné testování zaměstnanců může být pro menší firmy a podniky problematické, a to zejména z hlediska přístupu k samotným testům. Rozhodli jsme se proto na tuto situaci reagovat a zajistit pro tyto případy pohodlný přístup k testům, aby i například malý podnikatel mohl bez problémů otestovat své zaměstnance. Do prodeje tak zařazujeme schválené antigenní samotesty, které jsou vhodné pro domácí testování a není nutná přítomnost zdravotníka,“ komentuje zahájení prodeje Romana Nýdrle, manažerka komunikace MAKRO ČR.

Ve všech třinácti prodejnách velkoobchodu MAKRO ČR budou k dispozici certifikované samotestovací sady. Nabízeným produktem je Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test, u kterého se vzorek získává výtěrem z přední části nosu a výsledek je k dispozici do 15 až 30 minut. Tento typ testu je povolen Ministerstvem zdravotnictví k prodeji pro samotestování. Testy jsou v prodeji v balení po 25 kusech za cenu 2 899,- Kč a výrobek je osvobozený od DPH. Jeden test tak vyjde na cca 116,- Kč.

Od února jsou také ve všech prodejnách MAKRO v České republice v prodeji respirátory s ochranou třídou FFP2 za jednotnou, sníženou cenu 9,- Kč za kus včetně DPH. Cena se vztahuje na všechny typy bez ohledu na velikost balení. Respirátory zákazníci naleznou v oblasti před pokladnami.

Vedle prodeje antigenních testů MAKRO ČR zahájilo také plošné testování svých zaměstnanců v souladu s vládním nařízením. Jde o kombinaci testování zaměstnanců přímo na prodejnách a distribučním centru za podpory poskytovatele zdravotních služeb a domácí samotestování u zaměstnanců centrály společnosti, u kterých není možné, aby práci vykonávali z domova.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 11. března 2021