Lidl otevřel novou prodejnu v samotném srdci Prahy

V pondělí 6. června 2022 otevřela společnost Lidl novou, atypickou prodejnu v samotném srdci Prahy, v ulici Na Příkopě. Jde již o 294. prodejnu v České republice.

Zákazníci tak mohou nakupovat oblíbené produkty v komfortním prosvětleném prostoru přímo v centru Prahy, který jim nabídne velké úseky  čerstvého ovoce a zeleniny, masa, uzenin, mléčných výrobků a pečiva.

Koncept prodejen, které společnost Lidl staví, přináší zákazníkům na první pohled zajímavé architektonické pojetí prodejny, velkorysý vstup a vzdušný interiér. Prodejna Lidl Na Příkopě ovšem představuje mimořádný koncept. Je umístěna na jedné z nejprestižnějších ulic světa, v historické budově, v rámci které dříve fungovala Československá obchodní banka. Zasazení prodejny do těchto unikátních prostor bylo rozhodně výzvou. „Vzhledem k atypickému prostoru jsme při úpravách prodejny museli využít jeřábovou techniku, mnoho regálů je speciálně upraveno na míru a rozměrnější vybavení muselo být umístěno do prodejny před samotnou instalací eskalátoru,” dodal mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler.

V prodejně bylo navíc po dohodě s památkáři zachováno několik zajímavých prvků. Jednou z rarit, které si mohou zákazníci prohlédnout, je původní trezor v prostorách za kasami, který pochází z období, kdy budova patřila Československé obchodní bance.

Nová prodejna zjednoduší život především rezidentům přilehlých čtvrtí, ale také zaměstnancům a návštěvníkům centra hlavního města, kteří nemají ve svém bezprostředním okolí přístup k obchodu s potravinami. „Těší nás, že můžeme jít našim zákazníkům naproti nejen výstavbou standartních prodejen, ale rovněž prodejnami na míru. Díky tomu dokážeme využít stávající budovy nebo brownfieldy a přiblížit náš sortiment zákazníkům napříč Českou republikou,“ doplnil Tomáš Myler.

Pro komfort při nákupu slouží také široké uličky a velký odkládací prostor u pokladen. Stejně tak i barvy a použité dřevěné prvky dělají z prodejny příjemné prostředí. K dispozici je zákazníkům Wi-Fi zdarma či automat na kvalitní certifikovanou kávu, kterou si mohou dopřát v zádveří prodejny. Osvěžující novinku představuje 8 samoobslužných pokladen, které urychlí nákup zákazníků. Díky otevření nové prodejny navíc vznikne 35 pracovních pozic.

Prodejna bude otevřena denně od 7 do 21 hodin, v neděli pak od 8 do 21 hodin.

 

Zdroj: Lidl

Praha, 7. června 2022