Letošní sbírka Srdce dětem přispěla nemocným dětem rekordních 25 milionů Kč

V letošní sbírce Srdce dětem, která se konala od 6. do 19. 11.  ve všech 235 prodejnách Lidl se podařilo vybrat rekordní částku 24 118 927,50 korun. To je téměř o 5 miliony více než v minulém roce.  Společnost Lidl se rozhodla částku ještě navýšit a zaokrouhlila ji na celých 25 milionů. Vybrané peníze pomohou vážně nemocným a handicapovaným dětem po celé republice.

Sbírka Srdce dětem probíhala ve spolupráci prodejen Lidl a obecně prospěšné společnosti Život dětem již posedmé. Zákazníci mohli do sbírky přispět libovolnou částkou nebo nákupem samolepky ve tvaru srdce v hodnotě 30 korun. Přispět se letos poprvé mohlo také pomocí online aplikace. Díky štědrosti zákazníků se tak podařilo vybrat rekordních 24 milionů korun. Do sbírky přispěli také zaměstnanci Lidlu, kterým patří rovněž velký dík.

Společnost Lidl poté tuto částku navýšila na celkových 25 milionů korun. Nejvyšší částkou přitom do sbírky přispěla prodejna ve Frýdku Místku v ulici Frýdlantská a to 281 782 Kč.

„Když jsme s organizováním sbírky Srdce dětem začínali, předpokládali jsme, že bude úspěšná. V minulých letech jsme byli vždy mile překvapeni štědrostí zákazníků a výší příspěvků. Tento rok však výsledná částka vzbudila obrovské nadšení. Takto výrazná podpora svědčí o tom, že projekt si za své sedmileté trvání získal naprostou důvěru našich zákazníků, kterým ze srdce děkujeme. Velký dík patří také našim zaměstnancům za jejich přístup a pomoc při průběhu sbírky, “ komentuje Pavel Stratil, generální ředitel Lidl Česká republika.

Šek na 25 milionů předal Pavel Stratil osobně ředitelce společnosti Život dětem o.p.s. Marii Křepelkové na charitativním koncertu v sobotu 9. na Staroměstském náměstí v Praze. Společnost Lidl Česká republika byla zároveň generálním partnerem této akce.

„Za předchozí šest let činil příspěvek od společnosti Lidl 76,5 milionů korun a díky tomu se podařilo pomoci než 1 500 dětí. Letos tato suma překročila neuvěřitelných 101 milionů korun. To je obrovské číslo. Za tímto číslem se však vždy skrývá nejeden malý lidský příběh o touze po zdraví a štěstí. Všechny nemocné a handicapované děti si zaslouží šanci na důstojný život. Cítím nesmírnou pokoru a dojetí, když vím, že i díky příspěvku od Lidlu můžeme dětem a jejich rodinám k takovému životu pomoci. Nebýt spolupráce s Lidlem, o podporu by přišlo mnoho vážně nemocných dětí. Děkujeme za ně!“ uvedla při slavnostním okamžiku Maria Křepelková, ředitelka společnosti Život dětem, o.p.s.

Peníze vybrané ve sbírce Srdce dětem půjdou opět na boj proti konkrétním vážným nemocem, na pomoc konkrétním rodinám pečujícím o děti potýkající se s dětskou mozkovou obrnou, onkologickým onemocněním, cystickou fibrózou, mukopolysacharidózou, nemocí motýlích křídel, autismem, spinální svalovou atrofií a dystrofií či různými kombinovanými onemocněními.

Příští rok bude sbírka samozřejmě pokračovat.

 

Zdroj: Lidl

Praha, 12. prosince 2017