Lekvi Group otevřela nové nákupní centrum ve Zruči nad Sázavou

Ve Zruči nad Sázavou proběhla kolaudace nového retailového centra Zenexto, na jehož výstavbě se podílely realitní společnost Lekvi Group a developerská společnost Zenexto Holding. O jeho celkovou pronajímatelnou plochu 723 m2 se mezi sebou dělí diskontní prodejna Pepco a drogerie Teta. Správu nemovitosti zajišťuje společnost Lekvi Property Group.

Nákupní centrum Zenexto s 19 parkovacími místy se rozkládá v původní městské zástavbě Zruče nad Sázavou v ulici 1. máje, která slouží převážně ke komerčním účelům. Své prostory o velikosti 462 m2 a 258 m2 si v něm pronajímají diskont Pepco a drogerie Teta, které nabízejí široký sortiment drogerie, kosmetiky, sezónní výzdoby domácnosti a dalšího spotřebního zboží. Zákazníci si zde budou moci brzy nakoupit také ve stánku společnosti Tabák Valmont nebo vyzvednout zboží z AlzaBoxu.

Lekvi Group zaznamenala o nové nákupní centrum silný zájem. Ten potvrzuje současný trend, kdy se retailové parky stávají stále oblíbenější alternativou k obchodním centrům. „Retailové parky aktuálně zažívají v menších městech bez velkých obchodních domů opravdový boom. Bývají snadno dostupné a obsazené prodejnami se zbožím každodenní potřeby, po kterém je mezi zákazníky stálá poptávka. Na jejich oblibě nic nezměnila ani současná mimořádná pandemická opatření. Jsou totiž poměrně odolné proti situacím, jež s sebou nesou omezení pohybu a spotřeby obyvatel. Jednotliví nájemci spolu sdílejí pouze parkoviště, ze kterého vedou samostatné vchody do jednotlivých prodejen. Dá se v nich proto snadno regulovat počet zákazníků a zajišťovat dodržování hygienických opatření. Lidé zde navíc mohou poměrně rychle a účelně nakoupit bez nutnosti stýkat se ve společných prostorech s jinými zákazníky, jak je tomu u velkých obchodních domů,“ komentuje Firaz Muinov, jednatel Lekvi Group.

 

Zdroj: Crest Communications, a.s.

Praha, 18. března 2021