Křupavé housky a rohlíky od pekařů Tesco se mohou pochlubit prestižním oceněním

Pekárenské výrobky Tesco jsou vyráběny podle českých cechovních norem. Staročeské housky a rohlíky jsou připravovány podle stanoveného technologického postupu a mohou se pyšnit certifikátem “vyrobeno podle české cechovní normy.“

Je to další ocenění kvalitní řemeslné výroby vlastních pekáren Tesco, zároveň je i prvním řetězcem, který pod tímto označením prodává své vlastní pekárenské produkty. Ocenění těmto mimořádným výrobkům udílí Potravinářská komora.

Potraviny vyrobené podle cechovních norem mají nadstandardní charakteristiky proti srovnatelným výrobkům na trhu. Zaručují kvalitu vyššími požadavky ve srovnání se současnou platnou legislativou, definují povinné, přípustné a nepřípustné složky, omezují používání přídatných látek, nebo preferují používání kvasů u pekařských výrobků a jsou především zárukou kvality.

Česká cechovní norma může být zpracována buď pro skupinu potravin vyráběných několika výrobci na území ČR, nebo i pro jednu konkrétní potravinu vyráběnou jedním konkrétním výrobcem, a to bez ohledu na velikost trhu, na který je potravina uváděna. Cechovní normy potravinářská komora zavedla podle vzoru Rakouska, kde se vztahují na desetitisíce produktů.

„Staročeské housky a rohlíky patří dlouhodobě mezi nejprodávanější pekárenské výrobky obchodů Tesco. Jsou vyrobeny z kvalitní mouky s přídavkem pšeničného kvasu, bez emulgátorů, barviv a konzervantů, prozrazuje tajemství výroby Jaroslav Heptner, manažer rozvoje pekárenského zboží Tesco.

Pokud chcete ochutnat některé z oceněných výrobků, máte na výběr celkem ze tří variant – staročeský rohlík nebo houska buď bez posypu, nebo s mákem případně se solí a kmínem. Můžete si být ale absolutně jistí, že skvěle chutnají s posypem i bez, samotné nebo namazané.  Pekaři Tesco je pro zákazníky připravují čerstvé několikrát denně.

 

Zdroj: Tesco Stores ČR a.s.

Praha, 30. července 2020