Královský pivovar Krušovice otevírá nový sklad

Přímo v areálu Královského pivovaru Krušovice byla uvedena do provozu nová skladová hala H3. Kompletní stavba, která zahrnovala i okolní komunikace, novou nákladní vrátnici a oplocení, už úspěšně prošla kolaudací. Kromě jednodušší logistiky také přinese úspory v nákladech na dopravu a navýšení kapacity.

„Díky tomuto projektu se nám podařilo naši skladovací kapacitu zdvojnásobit. Klíčovým přínosem je pro nás také snížení provozních nákladů na skladování i na dopravu,“ říká ředitel Královského pivovaru Krušovice Michal Rouč. Zásadním způsobem se zvýší efektivita transportu krušovického piva zákazníkům, protože dosud zboží putovalo přes externí sklad. Nyní se budou obchodní řetězce zásobovat přímo z krušovického skladu, který je v provozu od srpna. Nový sklad hotových výrobků má výměru 3 000 metrů čtverečních. To v praxi znamená, že skladová kapacita Krušovic vzrostla z dřívějších 6 800 palet na celkových 12 600 palet.

Druhou významnou investiční akcí letošního roku je rekonstrukce a modernizace plechovkové linky v královském pivovaru. Ta dokáže produkovat o třetinu více plechovek. „Investice do plechovkové linky má svou logiku. Ukazuje se totiž, že obliba tohoto typu obalu mezi spotřebiteli na trhu stále roste. Díky modernizaci se nám podařilo zvýšit výkon linky přibližně o jednu třetinu,“ dodává Milan Schramm, ředitel výroby všech pivovarů společnosti HEINEKEN ČR, do které Krušovice patří.

Linka se dočkala nové vstupní části, kde se depaletizují plechovky, dále byl nainstalován inspektor prázdných plechovek, rinser k jejich oplachu a došlo i k výměně plniče. Příprava projektu trvala více než rok, samotná instalace pak necelé čtyři týdny letos na jaře. Rozjezd linky ovlivnila opatření kolem epidemie covidu-19. V pivovaru proto nemohli využít domluvenou podporu zahraničních expertů a převážnou část práce museli za velkého nasazení zvládnout vlastními silami.

 

Zdroj: Havas PR Prague

Praha, 9. září 2020