Košík s Hotovkami boduje, prodal už 11 500 jídel

Online supermarket Košík.cz úspěšně rozvíjí svoji službu Hotovky Košík – nabídku dotovaných čerstvých hotových jídel, které rozváží za pomoci kurýrů DoDo po Praze. Za deset dní od spuštění projektu prodává již 1 500 porcí denně a dohromady prodal přes 11 500 jídel.

K hlavním jídlům a sendvičům přidal také bagety, saláty a dezerty a rozšiřovat bude nejen nabídku, ale také závozové oblasti.

Hotovky jsou nadále za dotovanou cenu 69 korun v případě hlavního jídla a necelých 35 korun za bagetu nebo sendviče. Objednávat je možné od 200 korun a doprava je za 49 korun. Cenu jídel nepřestává Košík dotovat, celkem tvořila dotace přes 450 000 korun. Sortiment se od spuštění rozšířil a obměnil v rámci pravidelné týdenní úpravy jídelníčku. Přibyly bagety od Crocodille, dezerty, ale také saláty. Již příští týden se v nabídce objeví také polévky a postupně přibudou také zcela noví partneři.

„Na pilotním provozu jsme si vyzkoušeli, že koncept funguje a podařilo se nám najít poměr mezi skvělou kvalitou a cenou, která nebude bariérou ani pro vícečlenné domácnosti. O spolupráci se intenzivně bavíme s dalšími dodavateli, každý den totiž prodáme asi o 10 % jídel vice. Budeme také postupně rozšiřovat závozovou oblast,“ zmiňuje Tomáš Jeřábek, CEO Košík.cz. „Máme velké množství zákaznických podnětů, podle kterých sestavujeme plány jídelníčku. V dubnu přidáme další druhy jídel, polévky nebo ovocné saláty.“

Košík nezapomíná ani na místa, kde momentálně hotová jídla pomohou nejvíce. Každý den míří 100 hotovek zdarma do vybraných nemocnic nebo členům integrovaných záchranných složek. K rozvozu jsou využíváni dobrovolníci z platformy DoDobrovolník, kterou spustil logistický start-up DoDo.

„Stále pracujeme na doplňování dobrovolnických řad. Zapojit se může opravdu každý – k dispozici bude mít pro rozvoz elektrický skútr nebo auto,“ upřesňuje Michal Menšík, CEO DoDo. „Kromě zdravotnických zařízení může pomáhat vozit jídla také seniorům nebo jinak znevýhodněným lidem. Práce Dodobrovolníka už přilákala vyšší desítky lidí, takže brzy zauvažujeme i o rozšíření závozových oblastí.“

 

Zdroj: FYI Prague

Praha, 6. dubna 2020