Kaufland zvyšuje k 1. červnu 2018 mzdy zaměstnanců

Společnost Kaufland Česká Republika chystá od 1. června 2018 navýšení mezd svých zaměstnanců. Nástupní mzdy zaměstnanců na provozních pozicích se na prodejnách zvyšují o 26 %.

Minimální nástupní mzda zaměstnanců v provozu na nejnižší pozici asistenta prodeje na plný úvazek bude činit 24 000 Kč hrubého. Tato minimální nástupní mzda platí pro celou Českou republiku s výjimkou Prahy a regionů, kde je specifická situace na trhu práce. V těchto lokalitách bude minimální výdělek na plný úvazek po zkušební době vyšší a to 26 000 Kč hrubého.

„Zvýšením mezd chceme ocenit náročnou práci našich zaměstnanců. Velmi si vážíme jejich vysokého pracovního nasazení,“ uvádí Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland Česká republika.

Kromě navýšení mezd poskytuje společnost Kaufland svým zaměstnancům i řadu benefitů, jakými jsou např. nadstandardní příplatky za noční směny, až 5 týdnů dovolené, stravenky v hodnotě 80 Kč, kartu Multisport, ocenění při pracovních jubileích a další.

„Chceme být i nadále atraktivním zaměstnavatelem. Nabízíme celou škálu pracovních úvazků od celodenních, 8hodinových, přes různé formy kratších úvazků až po brigádnické dohody. Tuto flexibilitu považujeme za velmi důležitou, zvláště v současné složité situaci na trhu práce,“ dodává Renata Maierl.

K navyšování mezd se vyjádřila i předsedkyně největší odborové organizace Nezávislého odborového svazu pracovníků potravinářského průmyslu při Kauflandu paní Marcela Jelínková: „Vidím to jako velmi pozitivní krok, který je také výsledkem našeho dlouhodobého dialogu. Jsme přesvědčeni, že toto finanční ocenění si naši zaměstnanci jednoznačně zaslouží.“

Kaufland také umožňuje důkladné zaškolení a návazné firemní vzdělávání, rozvojové programy pro zaměstnance, trainee program Potential Campus a neustále nabírá mladé talenty na budoucí manažerské pozice. To, že jsou pro Kaufland jeho zaměstnanci skutečně důležití, dokazuje i řada ocenění, mezi nimiž je například titul Firma pro zdraví nebo ocenění v průzkumu Top Zaměstnavatel roku 2018 sekce obchod, pořádané Asociací studentů a absolventů.

 

Zdroj: Kaufland Česká republika, v. o. s.

Praha, 3. května 2018