Kaufland v loňském roce pomohl 18 miliony korun

Společenská zodpovědnost je jednou z priorit obchodního řetězce Kaufland. Dlouhodobě proto podporuje široké spektrum různých projektů a zlepšuje život komunitám ve svém okolí. Pomáhá například handicapovaným, dětem v nemocnicích a dětských domovech, nevidomým, ale snaží se chránit i životní prostředí.

V loňském roce rozdělil 18 048 631 korun, a to také díky svým zákazníkům. Ti totiž přispěli například do vánoční sbírky. Celý její výtěžek putoval nevidomým, konkrétně do nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška. Kaufland však nedaruje pouze finance. Dětem z dětského domova vozí dárky, po celé republice začal budovat komunitní zahrady nebo daruje jídlo potravinovým bankám. „Víme, že je důležité o naši společnost i přírodu pečovat. Proto se stáváme partnery různých projektů, aktivit a neziskových organizací, o kterých jsme přesvědčení, že mají smysl. Velký dík patří i našim zaměstnancům a zákazníkům, kteří pomáhají s námi,“ říká Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

Podpora Kauflandu je pestrá a dlouhodobá, čehož si partneři váží. „Již od roku 2013 se můžeme spolehnout na podporu Kauflandu, za kterou jsme velmi vděční,“ potvrzuje Jana Lukešová, fundraiserka Centra Paraple. Díky Kauflandu například vyrostla na zahradě venkovní posilovna pro vozíčkáře. Radost z podpory tohoto obchodního řetězce mají i v organizaci Helppes, která je centrem výcviků psů pro handicapované. „Díky Kauflandu přibývá těch, kterým psi z Helppes pomáhají překonávat každodenní překážky,“ chválí si spolupráci Zuzana Daušová, ředitelka organizace Helppes. Pomoci si váží i v největším dětském domově v Česku, který se nachází v Žatci. Kaufland a jeho zaměstnanci dětem každý rok plní vánoční přání. Obchodní řetězec také pořídil dětský domov notebooky a vybudoval dětem zahrádku se záhony.

Úsměv pomohl 15 000 dětí

Někdy stačí k rychlejšímu uzdravení i obyčejný úsměv. Proto je Kaufland generálním partnerem programu Dr. Klaun. Spolu se speciálně vyškolenými klauny pomáháme dětem překonat mnohdy náročný léčebný pobyt v nemocnici. Klauni tráví s dětmi čas na pokojích. Společně kouzlí, tančí, hrají hry či tvoří z balónků zvířátka. Za uplynulý rok uskutečnili v devíti nemocnicích přes 400 návštěv a rozesmáli téměř 15 000 dětí, popisuje projekt Renata Maierl. Kaufland myslí i na nemocné děti, které jsou mimo nemocnice. „S heslem: „Lítáme v tom s vámi“ podporujeme osoby s nemocí motýlích křídel. Organizaci DEBRA ČR přispíváme na letní a podzimní ozdravný tábor pro dětské pacienty s touto nemocí,“ dodává tisková mluvčí.

Kaufland nezapomíná ani na osvětu. Je hlavním partnerem organizace Loono, která pořádá školení v oblasti prevence proti onkologickým a kardiovaskulárním onemocněním.

 

Zdroj: Kaufland Česká republika v.o.s.

Praha, 11. ledna 2020