Invesco Real Estate prodalo nákupní centrum Varyáda

CBRE zastupovalo Invesco Real Estate, mezinárodní investiční a realitní společnost, při prodeji dominantního regionálního nákupního centra Varyáda. Nemovitost byla prodána skupině European Property Group, developerovi pražského Palladia. S touto akvizicí nový majitel posílí svou pozici na českém trhu.

Nákupní centrum Varyáda bylo otevřeno v březnu 2005 a nabízí přibližně 18 000 m2 maloobchodních prostor obsazených hypermarketem Albert a dalšími 65 nájemci. European Property Group plánuje výrazně rozšířit nákupní centrum na více než 120 nájemníků.

Toto navýšení vytvoří i mnoho nových pracovních míst. Varyáda se nachází v krajském městě Karlovy Vary, které je rovněž nejznámějším lázeňským městem v České republice. Nákupní centrum je obklopeno rezidenčními čtvrtěmi a mnoha sportovními a volnočasovými zařízeními. Centrum zaujímá dominantní pozici v regionální spádové oblasti s více než 300 000 obyvateli.

„Varyáda je patrně nejhodnotnějším regionálním maloobchodním centrem, které bude v České republice v roce 2015 prodáno. Díky nedávné revitalizaci kupující získává prosperující centrum s výraznou možností rozšíření,“ říká Tomáš Jandík, Associate Director Capital Markets, společnosti CBRE.

 

Zdroj: CBRE Group

Praha, 27. července 2015