InCard MasterPass nově zaplatíte i v Globusu

Společnost MasterCard přichází s dalším rozšířením platebních možností na českém trhu. Spolu se společností Globus představila inovativní řešení pro rychlou a efektivní platbu v hypermarketech. Zákazníci hypermarketu v pražských Čakovicích nyní mohou zaplatit svůj nákup pomocí svého chytrého mobilního telefonu a globální platební služby MasterPass.

MasterCard_Globus_2Společný projekt společností MasterCard a Globus reaguje na nejnovější trendy a usnadňuje lidem platbu na vybraných pokladních terminálech. „Díky partnerství se sítí hypermarketů Globus představujeme další inovativní novinku, kdy je možné aplikaci MasterPass, primárně určenou pro platby na internetu, využít pro jednoduché a rychlé placení přímo v hypermarketech,“ uvedl Richard Walitza, VP Mobile Payments & Innovations, MasterCard, „zákazník při tom postupuje přesně tak, jak je zvyklý. Načte čárové kódy jednotlivých produktů a přejde k platbě. Jako platební metodu si vybere MasterPass. Pokladní systém mu vygeneruje QR kód, který si načte pomoci mobilní aplikace InCard MasterPass a zaplatí.“

Pro platbu aplikací MasterPass mohou zákazníci využít šest platebních terminálů „Scan and Go“ anebo čtyři samoobslužné platební terminály „SelfCare Checkout“.

„Česká republika je na světové špici ve využívání platební služby MasterPass, jsme proto moc rádi, že ji nyní můžeme nově nabídnout i v našem řetězci. V průběhu roku 2016 ji plánujeme zavést ve všech našich 15 pobočkách. Mezi naše priority patří nalezení nejefektivnějšího způsobu placení u pokladních terminálů. Pro naši obchodní činnost znamenají podobné inovativní novinky zlepšení komfortu pro zákazníky,“ říká Thorsten Deutsch, Vedoucí IT, Globus ČR.

Platební terminál „Scan and Go“ funguje velmi jednoduše následujícím způsobem: Zákazník při nákupu postupně skenuje jednotlivé čárové kódy na produktech. Následně přejde ke speciální pokladně, kde zaplatí. Samoobslužné terminály SelfCare Checkout zajišťují odbavení bez personálu u pokladny, zákazník načte u speciálního platebního místa čárové kódy všech produktů, které si chce zakoupit, a zaplatí.

 

Zdroj: MasterCard 

Praha, 28. ledna 2016