IKEA otevírá nové výdejní místo Liberci

IKEA se dlouhodobě snaží být pro zákazníky dobře dostupná a nabídnout jim možnosti pohodlného nakupování. Otevírá proto další z nových výdejních míst v Česku, a to v Liberci. Objednávat zboží s doručením do tohoto výdejního místa mohou zákazníci na webu IKEA.cz od pondělí 17. srpna. Od pátku 21. srpna 2020 si pak budou moci vyzvedávat první zásilky.

Výdejní místo v Liberci bude zásobovat obchodní dům IKEA v Praze na Černém Mostě. „Zákazníkům prostřednictvím nového výdejního místa v Liberci nabízíme další možnost si vybrat, kde a kdy si chtějí nákupy vyzvednout. Obchodní domy IKEA zůstávají nadále důležitou součástí našeho podnikání. Jedná se o místo, kde se naši zákazníci mohou setkávat s odborníky IKEA a s jejich pomocí plánovat svoje bydlení, potkávat se s lidmi a čerpat inspiraci,” uvádí Ivan Jančo, ředitel obchodního domu IKEA Černý Most.

Zákazník, který si zboží objedná na webu IKEA.cz a zvolí si službu Klikni a vyzvedni, bude mít nově na výběr možnost vyzvednutí právě v Liberci. Výdejní místo bude otevřeno tři dny v týdnu, ve středu a v pátek od 14 do 19 hodin a v sobotu od 9 do 14 hodin.

Výdejní místo se nachází na adrese Budyšínská 1400 v areálu hypermarketu. Je dobře dostupné i pro zákazníky z celého regionu, kteří už tak za nákupy nebudou muset dojíždět do nejbližšího obchodního domu IKEA v Praze na Černém Mostě. Ušetří tak minimálně 200 kilometrů a dvě hodiny na cestách.

Ceny za službu jsou odstupňovány podle celkové hmotnosti zboží v objednávce. Začínají na 99 Kč pro objednávky do 15 kg a maximální cena za tuto službu je 699 Kč u objednávek, které přesahují 200 kg. Více informací najdete zde.

„Ve srovnání s doručením přímo do bytu zákazníci při využití výdejního místa zaplatí za službu výrazně méně. Například při objednání křesla STRANDMON zhruba polovinu, u kuchyně nad 200 kg ušetří zákazník za dopravu až tři čtvrtiny,” doplňuje Ivan Jančo.

Provozovat výdejní místo bude logistická společnost HRAL. „Otevření výdejního místa v Liberci vnímáme jako obrovský krok směrem k ještě větší spokojenosti zákazníků IKEA a jsme rádi, že zrovna my můžeme být klíčovým partnerem tohoto projektu. Hlavní práce, tedy naplnění očekávání zákazníků, je před námi a moc se na ni těšíme,” uvádí Aleš Hrdina, jednatel společnosti HRAL.

První z nových výdejních míst v Česku otevřela IKEA začátkem června v Hradci Králové. „Zájem zákazníků v Hradci Králové je od začátku velký, což nás moc těší. Dokonce jsme navýšili kapacity výdejního místa a přidali nový otevírací den. Týdně obsloužíme průměrně 250 zákazníků. Věřím, že výdejní místo v Liberci bude minimálně stejně úspěšné,“ říká Petr Pokorný, projektový manažer logistiky IKEA Česká republika.

Další výdejní místo otevře IKEA ve Zlíně. První zákazníky přivítá 28. srpna.

 

Zdroj: IKEA Česká republika s.r.o.

Praha, 18. srpna 2020