IKEA Česká republika spouští novou službu doručení on-line objednávek

IKEA Česká republika rozšiřuje od 31. října své služby pro zákazníky. Nově vyjde doprava v rámci on-line objednávek do 30 kg na jednotnou cenu 300 Kč. Na podmínkách spolupráce se IKEA Česká republika dohodla se společností PPL.

IKEA se dllouhodobě zaměřuje na to, aby zákazníkům umožnila pohodlně nakupovat a byla finančně dostupnější. Stále více se tedy soustředí na prodej online, jehož obliba mezi českými zákazníky roste. Podle odhadů finančního roku 2019¹ se online prodej na obratu podílí 7 %. Meziročně došlo také ke zvýšení návštěvnosti na internetových stránkách o 5 % na celých 36,2 milionů návštěvníků, což jen potvrzuje rostoucí zájem o nákupy on-line.

„Neustále hledáme možnosti, jak našim současným i novým zákazníkům nabídnout řešení, aby pro ně IKEA byla dostupná v místě i čase, kdy to potřebují. Jednotná cena 300 Kč za dopravu zboží do 30 kg je dalším krokem k tomu být  blíže zákazníkům. V pohodlí svého domova mohou vyřešit například on-line nákup vánočních dárků,“ říká Anna Rumianová, Country Customer Manager v IKEA Česká republika, a dodává: „Na základě zkušeností z Maďarska očekáváme, že podíl on-line objednávek do 30 kg bude tvořit více než 40 %.“

Služba bude při nákupu on-line vybrána automaticky. Zákazník si může nechat poslat balík na jim zvolenou adresu nebo na výdejní místo v České republice spravované společností PPL. Tato varianta je určena těm, kteří se nechtějí vázat na určitý čas doručení a chtějí si balík vyzvednout například o víkendu.

1. Finanční rok IKEA trval od 1. září 2018 – 31. srpna 2019

 

Zdroj: IKEA Česká republika

Praha, 1. listopadu 2019