IGRÁČCI v podobě Tří králů byli vydraženi za částku přesahující dvacet tisíc korun

21. ledna, byla ukončena aukce sběratelského unikátu v podobě tří figurek IGRÁČKŮ – Tří králů. Suma, kterou akce vytěžila dosáhla výše 22 200 korun a její celá výše byla připsána na účet Tříkrálové sbírky Charity Česká republika. IGRÁČEK Kašpar, Melichar a Baltazar existují v této podobě pouze v jednom jediném exempláři a od čtvrtečního večera mají již svého šťastného majitele.

Vyvolávací cena celé kolekce byla jedna koruna. Aukce trvala deset dní a jejími partnery byl aukční portál Aukro a Charita Česká republika. Firma EFKO-karton, s.r.o. – výrobce IGRÁČKA, tak navázala na předchozí úspěšný projekt „Pomáhej s IGRÁČKEM“ v rámci něhož bylo vybráno přes jeden milion korun. Tyto peníze byly rozděleny mezi jednotlivé nemocnice, pečovatelské domy a jiná potřebná místa, která trpěla nedostatkem ochranných pomůcek.

„Velice si vážíme podpory firmy EFKO, která svým originálním nápadem podpořila letošní ročník Tříkrálové sbírky, kdy Tři králové koledují online. IGRÁČCI se tak přidali k našim virtuálním králům a jejich koleda bude využita na charitní služby pro seniory, lidi se zdravotním postižením či rodiny v nouzi,“ sdělila Gabriela Víšová, koordinátorka Tříkrálové sbírky Charity Česká republika.

V podobných aktivitách se chystá firma EFKO-karton i nadále pokračovat. A to proto, že prostřednictvím oblíbené postavičky se o pomoci druhým dozví více lidí, navíc jinou a neobvyklou formou.

„Plánujeme mimo jiné symbolicky uzavřít naši akci Pomáhej s Igráčkem aukcí pěti unikátních IGRÁČKŮ, kteří létali se sdružením Piloti lidem a distribuovali potřebnou pomoc zdravotníkům. Kopiloti jsou navíc na zadní části tělíčka podepsáni světovým leteckým esem Martinem Šonkou, a tak jde o opravdový sběratelský skvost,“ uvádí Miroslav Kotík, majitel firmy EFKO. „Předpokládám, že se nám aukci podaří zrealizovat v řádu týdnů. Již vloni jsme se sdružením Piloti lidem vytypovali projekt, který bychom charitativní aukcí rádi podpořili.,“ dodává Miroslav Kotík.

 

Zdroj: MUNIGA, s.r.o.

Praha, 27. ledna 2021