Hradecký Aupark rozkvete pro veřejnost

Dnes se otevírá hradecký Aupark společnosti HB Reavis na Gočárově třídě pro veřejnost. Jaké budou jeho hlavní benefity pro město? Kromě rozšíření nákupních a parkovacích možností získají královéhradečtí nové přirozené vyústění Gočárovy třídy i příjemné místo pro setkávání v kavárnách.

aupark_1Stavba jediného nákupního centra, které bude v České republice otevřeno v roce 2016, trvala zhruba 23 měsíců, od listopadu 2014 do října 2016. Aupark se vyznačuje moderním designem a přehledným vnitřním uspořádáním s vynikající viditelností všech obchodů.

To doplňují i kvalitní použité materiály – dřevo, sklo, kámen. Zákazníci jistě ocení velkou prosvětlenost celého Auparku, nadstandardní bude i velikost a nabídka restauračního „náměstíčka“. Do Hradce také poprvé přijde několik nových značek, jako například 4F, Bontonland, Celio, Ecco, GAS Jeans, Le Premier, My Food Market, Muziker, Running Sushi, SuperDry nebo od začátku prosince Alove.

Stavba nového parkovacího domu, který je s Auparkem spojen, navíc pomůže řešit jeden z palčivých problémů této lokality – přinese totiž 1 100 parkovacích míst pro veřejnost. Pro širší okolí bude přínosem i to, že centrum se stane přirozeným a urbanisticky hodnotným vyústěním Gočárovy třídy. „Znamená to zásadní kultivaci jednoho z mála míst, které donedávna byly spíše kaňkou na jinak krásném centru Hradce Králové,“ říká ředitel Auparku Marek Dörfl.

HB Reavis se rozhodl vybudovat v Hradci Králové nikoliv běžný nákupní park, ale vnitroměstské obchodní centrum těžící z těsné blízkosti velkého dopravního uzlu. „Lokalita Gočárovy třídy nás uchvátila svou atmosférou. Myšlenka městských architektů na propojení historického na jednom jejím konci, a moderního na konci druhém, se potkala s naším cílem přinést do Hradce architektonicky moderní nákupní centrum, které se stane přirozenou součástí celé lokality,“ vysvětluje další okolnosti vzniku Auparku Marcel Zeleňák, ředitel správy obchodních center HB Reavis.

Nyní se již Aupark připravuje na velkoryse pojaté slavnostní otevření. Návštěvníci se mohou těšit například na taneční módní show s květinovými prvky s Taťánou Makarenko, Nikol Švantnerovou,  dětské dílničky, kuchařskou show nebo doprovodné kosmetické poradenství v parfumerii FANN. Hlavní hvězdou bude zpěvačka Celeste Buckingham a zákazníci si také budou moci zasoutěžit o exotickou dovolenou v hodnotě 100 000 Kč a mnoho dalších lákavých cen. Bližší informace o programu naleznou návštěvníci na stránkách www.auparkhradec.cz.

Developerská společnost HB Reavis má za sebou v České republice velmi vydařený rok. Kromě otevření prvního Auparku v České republice bylo například dokončeno úplné pronajmutí Metronomu, zatím poslední pražské kancelářské budovy HB Reavis. Firma také v květnu realizovala úspěšnou emisi dluhopisů.

 

Zdroj: HB Reavis

Praha, 11. listopadu 2016