Holbu zdobí další medaile – vůbec poprvé ji získal také nováček Keprník

Ryzí pivo z hor tentokrát hodnotili degustátoři v rámci soutěže PIVO České republiky 2018. V soutěži se utkalo 360 piv z celkem 54 pivovarů. Sládci i ostatní pivovarnická esa hodnotili piva v několika kategoriích a Holba bodovala ve většině z nich.

V silné konkurenci se bravurně prosadili oblíbení matadoři Holba Šerák, Kvasničák a Horská 10, každý ve své kategorii. Úspěšně zabojoval také nováček na trhu Holba Keprník a získal medaili ve speciální kategorii Novinářské pivo. O tom, že i ochucené pivo má svoje pravidla, přesvědčila ochucená Holba s horskými bylinami i varianta brusinka s mátou. V degustační soutěži Pivo ČR 2018 získala Holba celkem 6 medailí, z toho 1 zlatou, 2 stříbrné a 3 bronzové.

„Jsou to výborné výsledky napříč kategoriemi. Holba se dokázala prosadit nejen v nejsilnějších skupinách jako jsou výčepní piva a ležáky, ale také mezi ochucenými pivy. Výsledky potvrzují, že vysokou laťku držíme napříč portfoliem, takže ať si dáte desítku nebo ležák, bude chutnat znamenitě. Naše piva mají překvapující jiskru a vysokou pitelnost, což oceňují degustátoři a stejně i konzumenti,“ říká ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Holba se prosadila především svoji vyváženou chutí a celkovou charakteristikou. Degustátory přesvědčil výborný říz, příjemně doznívající hořkost, vysoká pitelnost a zářivá jiskra. Tedy vlastnosti, které dělají z pití piva degustační zážitek. V Holbě vaší pivo podle tradičních receptur a jako jeden z mála pivovarů navíc z vlastní vody.

Čerpá ji z horských pramenů přímo v areálu pivovaru a za povšimnutí stojí i další suroviny chmel a slad. Do Holby totiž míří prvotřídní chmel z vyhlášené oblasti Tršicka a slad z nejstarší sladovny u nás. Sladovna v Zábřehu vyrábí slad ze světově proslulých hanáckých ječmenů.

 

Zdroj: Pivovar Holba, a.s.

Praha, 7. června 2018