GLS zrychluje doručování balíků na Slovensko i na Balkán

Balíky z ostravského depa GLS nově putují přímo do třídicího centra ve slovenském Zvolenu. Zřízením nového spojení přepravce reaguje na zvýšenou poptávku po doručování balíkových zásilek mezi Českem a Slovenskem. Přímé spojení zároveň zrychlilo a zlevnilo přepravu z regionu severní Moravy do Maďarska, Rumunska, Slovinska a Chorvatska. Balíky díky němu již nemusí putovat přes hlavní český uzel v Jihlavě.

Nadnárodní přepravce balíků GLS zareagoval na zvýšený zájem o přepravu zásilek na Slovensko a dále směrem na Balkán, kam vede jedna z větví expanze české e-komerce. Ke každodennímu spojení třídicích center v Jihlavě, Zvolenu a Budapešti a přímé lince na Slovensko z Prahy a Brna přibylo před vánoční sezonou přímé spojení z depa v Ostravě. „Krach jedné z konkurenčních přepravních sítí na Slovensku otevírá od nového roku potřebu kapacitnějšího a kvalitnějšího propojení. Přímé spojení z Ostravy zlepší našim zákazníkům přepravu jejich zásilek do spolehlivé sítě slovenské GLS a dále na jih,“ uvádí Pavel Včela, ředitel společnosti GLS Česká republika.

Efektivnější přeprava pro spotřebitele i firmy

Balíky mířící na Slovensko vstupují díky přímému spojení mezi Ostravou a Zvolenem přímo do centrálního uzlu slovenské GLS. Zákazníci ze severu Moravy tak mohou získat cenově výhodné a velmi rychlé spojení nejen na Slovensko, ale i do dalších částí přepravní sítě, kam balíky doposud putovaly přes české centrální překladiště v Jihlavě. „Mezi všemi těmito zeměmi funguje i plný rozsah služeb pro koncové zákazníky. Tedy dobírka, avizační zprávy, tři pokusy o doručení zdarma, doručování v časovém okně, síť několika tisíc výdejních míst či balíkomaty. Očekáváme proto zvýšenou poptávku ze strany našich úspěšně expandujících e-shopů,“ dodává Pavel Včela. Proto GLS ještě v letošním roce plánuje zahájit další přímé napojení mezi Českou a Slovenskou republikou, a to mezi Zlínským krajem a Trenčínem.

Příprava na vánoční sezonu

Nová přímá linka Ostrava-Zvolen dále posiluje českou i přeshraniční doručovací síť před hlavní vánoční sezonou. V tomto roce GLS opět navýšila kapacitu české sítě o desítky procent. Investice šly nejen do centrálního třídicího centra v Jihlavě, ale i do klíčových dep ve většině krajů. Neustále rozšiřuje síť výdejních a podacích míst tzv. ParcelShopů, která čítá již téměř 500 poboček.

 

Zdroj: GLS Czech Republic s.r.o.

Praha, 16. září 2019