Globus v nákupním centru EUROPARK Štěrboholy otevřel svou 16. restauraci

Globus je známý nejen díky svým hypermarketům, ale i restauracemi, které k nim náleží. V pořadí 16. restauraci Globus nyní otevřel v obchodním centru EUROPARK Štěrboholy. Tamtéž v první polovině příštího roku uvede do provozu i kompletní hypermarket s vlastní pekařskou, cukrářskou a řeznickou výrobou či Café.

Novou Restauraci Globus, která na ploše 1 289 m2 nabízí 398 míst k sezení, mohou lidé navštívit v 1. patře nákupního centra EUROPARK. Na denním menu jsou bohaté snídaně, hlavní jídla, polévky i sladká jídla. V nabídce nebudou chybět ani bezlepkové či vegetariánské pokrmy, které doplní i bohatý salátový bar. „Všechna jídla vznikají přímo v kuchyni restaurace, jsou čerstvá, z kvalitních surovin, připravená našimi kuchaři. Vedle kvality jídel jsme známí i tím, že držíme lidové ceny. Což v současnosti nabývá na významu,“ řekla Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů Globus. Otevírací doba restaurace bude od 8 do 20 hodin.

Zákazníci se mohou do restaurace posadit, ale mohou si i jídlo odnést v krabičkách s sebou. V restauraci také najdou regál Snadného vaření s připravenými porcemi, jako je tomu i v samotných hypermarketech. Zároveň si lidé mohou nechat jídlo dovézt přes službu Dáme jídlo. Platit mohou zákazníci nejen hotově nebo kartou, ale i stravenkami, a to i elektronickými, nebo peněžními poukazy EUROPARK.

Otevření úspěšného a oblíbeného konceptu restaurace Globus můžeme vnímat i jako dárek pro naše zákazníky k výročí 20 let od otevření EUROPARKu,“ řekl Libor Pospíšil, manažer obchodního centra EUROPARK Štěrboholy. „Nainstalovali jsme také nový eskalátor pro ještě snazší přístup našich zákazníků do restaurace Globus s atraktivní terasou v 1. patře.“

Globus v úspěch restaurace a následně i hypermarketu v EUROPARKu věří, protože daná lokalita zlepší dostupnost Globusu zejména zákazníkům ve východní části Prahy a spádových oblastech na východ od hlavního města.

Hypermarket v přípravě

Zatímco mohou zákazníci již nyní navštívit Restauraci Globus, v přízemí obchodního centra probíhá rekonstrukce prostoru, kde vznikne nový hypermarket. Ten se bude rozkládat na ploše téměř 11 tisíc m2, z toho je počítáno s prodejní plochou 6 000 m2. Vedle hypermarketu a restaurace nabídku služeb doplní Globus Café a prodejní pult našich vlastních uzenářských specialit, včetně nového konceptu Drůbežího řeznictví Globus, které nabízí podestýlková kuřata s dobou výkrmu 56 dní.

Investice plynou do nových provozoven i modernizace stávajících

Globus průběžně hledá vhodné pozemky a lokality pro umístění nových provozoven napříč Českou republikou. Rozhodující je především spádová oblast, velikost pozemku nebo prostor. Vedle hypermarketů buduje Globus i maloformátové prodejny konceptu Fresh, aby se přiblížil zákazníkům v lokalitě, kde bydlí. První Globus Fresh funguje v Pardubicích Dubině a druhý se otevře už 17. října v pražských Stodůlkách.

 

Zdroj: Globus

Praha, 13. října 2022