Franchisa roku zná své vítěze

Soutěž České asociace franchisingu (ČAF) zná své vítěze. Držitelem titulu KB Franchisor roku v letošním 2. ročníku soutěže Franchisa roku se stal původem španělský koncept výživových poraden NATURHOUSE, který do Česka a Slovenska přivedl Jan Gonda.

Cena_CAF_Ales-TulpaOcenění Broker Consulting Skokan roku získala rovněž franchisová síť NATURHOUSE.  Cenu ČAF za podporu a rozvoj franchisingu, kterou uděluje Správní rada ČAF, získal projekt Master konference.

O titul KB Franchisor roku se letos utkalo osm franchisových značek, které z devatenácti přihlášených postoupily do druhého finálového kola.

Vítězem druhého ročníku v kategorii KB Franchisor roku se tak stala po absolvování osobní obhajoby před porotci soutěže síť dietetických poraden NATURHOUSE s kořeny ve Španělsku. V současné chvíli míří na českém trhu ke 100. pobočce po 8 letech působení, na Slovensku se pak letos chystá otevřít 30. pobočku. Přidaná hodnota konceptu tkví v osobním dietetickém poradenství zdarma, dlouhodobé práci s klientem a vytváření osobních vztahů.

Na druhém místě se umístila česká franchisová pobočka celosvětové realitní sítě CENTURY 21. Své prvenství na extrémně konkurenčním realitním trhu staví na prvotřídních službách a kvalitním poradenství jímž její makléři pomáhají klientům s prodejem, koupí či pronájmem nemovitostí.

Třetí místo zaujal slovenský gastronomický řetězec působící na trhu 10 let, Mr. KEBAB, který nově a úspěšně expanduje do Česka.

Vítězové získali nejen titul, ale mimo jiné i roční členství v České asociaci franchisingu zdarma. Porotci při hodnocení a osobních rozhovorech posuzovali nejen hospodářské výsledky uvedených sítí, ale také zejména jejich příběh. Cena je udělována pod patronací Komerční banky.

„Jsme rádi, že ve finále soutěže Franchisa roku, která si klade za cíl zviditelnění franchisingu a představení kvalitních franchisových konceptů, se o titul utkaly nejen silné, na českém trhu již známe koncepty, ale i nové či méně známé. Dokazuje to, že franchising už není úplně neznámý pojem, podnikatelé objevují nové možnosti a z franchisingu se stává velký boom,“ říká Klára Opletalová, tajemnice České asociace franchisingu.

Kategorie Broker Consulting Skokan roku oceňuje franchisový koncept, který v daném roce otevřel největší počet poboček. V této kategorii zvítězila síť dietetických center NATURHOUSE s 25 nově otevřenými franšízovými pobočkami v roce 2016. Druhé místo získala ryze česká společnost EXTÉRIA (loňský výherce kategorie) s 15 novými pobočkami, která pomáhá se zajištěním komplexního poradenství v zákonné povinné oblasti bezpečnosti a ochraně zdraví při práci a požární ochraně. Na třetím místě se umístila celosvětová realitní franchisová síť CENTURY 21 s 12 nově otevřenými pobočkami. Cena je udělována pod patronací společnosti Broker Consulting.

Správní rada ČAF na základě předložených projektů pak vyhodnotila a udělila Cenu za podporu a rozvoj franchisingu. Ta náleží franšízovému konceptu nebo jinému subjektu, který se významně zasloužil o přínos v oblasti franšízingu pro odbornou i laickou veřejnost. Držitelem tohoto ocenění pro letošní ročník se stal projekt Master konference.

„Druhý ročník soutěže Franchisa roku máme úspěšně za sebou, výsledky byly uveřejněny a ceny mají své majitele. Máme velikou radost, že druhý ročník, se setkal s velkým zájmem franšízových konceptů ale i ze strany medií. Těšíme se z nových finalistů a jejich úspěchů. Další ročník soutěže na sebe nenechá dlouho čekat, už nyní, s vyhlášením za uplynulý rok na nás čekají přípravy dalšího ročníku. Věříme, že zájem o soutěž a franchising samotný bude stoupat a těšíme se na další úspěšné koncepty,“ doplňuje Klára Opletalová, tajemnice České asociace franchisingu.

„Jako banka, s dlouholetou zkušeností s partnerstvím a podporou podnikatelů a malých podniků, vysoce oceňujeme kvalitu posuzovaných franchisových konceptů. Jak čistě tuzemské, tak na lokálním trhu implementované zahraniční koncepty, prokazují vysokou profesionalitu a komplexnost podpory jak existujících, tak začínajících franchisantů a podporují tak rozvoj podnikání v České republice“, uvedl Martin Ehrenberger, manažer segmentového řízení pro malé podniky Komerční banky.

Kategorie KB Franchisor roku:

  1. místo: NATURHOUSE, naturhouse-cz.cz
  2. místo: CENTURY 21, century21.cz
  3. místo: Mr. KEBAB, mrkebab.eu

Kategorie Broker Consulting Skokan roku:

  1. místo: NATURHOUSE (25 nových poboček), naturhouse-cz.cz
  2. místo: EXTÉRIA (15. nových poboček), mojepobocka.cz
  3. místo: CENTURY 21 (12. nových poboček), century21.cz

Kategorie Cena ČAF za podporu a rozvoj franchisingu:

Projekt: Master konference www.master-konference.cz

 

 

Zdroj: Česká asociace franchisingu

Praha, 5. června 2017