FM Logistic ve Vietnamu položí základy svého nového distribučního centra

Francouzská logistická a dopravní společnost FM Logistic zítra položí základní kámen svého distribučního centra za 30 milionů dolarů v Bac Ninh, 20 km od Hanoje. Reaguje tak na rychle se rozvíjející požadavky vietnamského trhu na outsourcing logistiky.

Po dokončení bude v nových multiklientních prostorách zaměstnávat přibližně 300 lidí a poskytne 52 000 m2 skladových prostor s kapacitou až 70 000 palet. Dokončení první fáze (21 000 m2) je plánováno na jaro 2020.

Ceremonie položení základního kamene by se měl účastnit Bertrand Lortholary, francouzský velvyslanec ve Vietnamu. Mezi zákazníky se zájmem o služby distribučního centra Bac Ninh patří Brenntag, přední světový distributor v oblasti chemie.

„Po jednom roce úspěšné spolupráce s FM Logistic v Bac Ninh jsme se rozhodli tuto spolupráci rozšířit na výrobky s řízenou teplotou. Nové distribuční centrum nám poskytne více prostoru pro absorpci našeho rychlého růstu,“ říká Vuong Le Minh, Supply Chain Senior Manager, Brenntag Vietnam. Poptávek po externí logistice ve Vietnamu přibývá. Vietnamská ekonomika je jednou z nejrychleji se rozvíjejících ekonomik na světě, v roce 2018 zaznamenala růst HDP o 7%.

Rozvoj logistiky zde pohání také růst místní výroby, mezd a spotřeby, mladá populace a vzkvétající prodej přes internet. To je příležitostí pro mezinárodní 3PL společnosti poskytující logistické služby s přidanou hodnotou.

„Skladové a distribuční centrum Bac Ninh podpoří rozvoj potravinářských, maloobchodních, FMCG, průmyslových a kosmetických firem na vzkvétajícím vietnamském trhu. Reagujeme na vysokou poptávku po skladových prostorách třídy A. Skladové prostory FM Logistic se tak ve Vietnamu rozrostou téměř desetinásobně. To svědčí o našem odhodlání ve Vietnamu investovat,“ říká Hamza Harti, výkonný ředitel společnosti FM Logistic pro Vietnam.

Zařízení bylo navrženo společností NG Concept, sesterskou společností FM Logistic. Bude určeno pro širokou škálu výrobků, včetně výrobků citlivých na teplotu, rychloobrátkového spotřebního zboží, elektroniky, náhradních dílů a nebezpečného zboží. Služby nabízené distribučním centrem budou zahrnovat skladování (ve všech teplotních režimech), manipulaci se zbožím, obalové služby a distribuci. Díky optimalizaci logistických toků bude vhodné pro náročný maloobchodní provoz.

V květnu 2019 zahájí FM Logistic provoz v pronajatém skladu o rozloze 5600 m2 v An Phu, Binh Duong, méně než 30 km severně od Ho Či Minova města.

Společnost vstoupila na vietnamský trh v srpnu 2017. V roce 2018 zde začala s využitím sítě partnerů poskytovat vnitrostátní přepravní služby.

 

Zdroj: FM Logistic

Praha, 11. dubna 2019