Flosman představuje nový koncept prodejen Flop Top

V pořadí 101. provozovna českého maloobchodního řetězce s potravinami přináší na tradiční trh inovativní prvky. Zákazníkům je k dispozici nepřetržitě, umožňuje totiž nákup 24/7 s využitím mobilní aplikace. Součástí konceptu je samoobslužná pokladna. I nadále přitom v běžné otevírací době nabízí oblíbený pultový prodej a klade důraz na sortiment regionálních dodavatelů. Do konce roku se síť rozšíří o dalších přibližně 40 nových prodejen Flop Top, čímž se významně posílí její zastoupení napříč regiony.

Nová moderní prodejna Flop Top se v Jindřichově Hradci nachází v ulici 9. května 875. Na ploše přibližně 300 m2 představuje až 5 000 položek, a to od potravin přes drogistické zboží a pet food až po non-foodové sezónní artikly. Velký podíl mají produkty tuzemských dodavatelů, a to zejména v čerstvém sortimentu, kde je až 99 % české výroby. Z toho přibližně 40 % pochází od menších regionálních dodavatelů.

Na nákup kdykoliv

Zákazníci si ve Flop Topu v Jindřichově Hradci pohodlně nakoupí kdykoliv, je totiž otevřen v režimu 24/7. Od 6.30 do 18.00 každý všední den, o víkendech pak od 7.00 do 13.00, mohou nakupující využít tradiční pultový prodej a obrátit se na ochotný personál prodejny. „Kromě běžných pokladen je k dispozici i jedna samoobslužná. Určená je pouze pro platby kartou. Mimo otvírací hodiny lidé nakoupí s pomocí mobilní aplikace Do kapsy. Stačí jim k tomu ověřená bankovní identita. Automatizovaný systém prodeje uplatníme letos ještě přibližně v pěti nových prodejnách Flop Top, například v Plzni na Náměstí Republiky. Další budou postupně přibývat, a to jak ve městech, tak v menších obcích,“ říká Petr Juliš, jednatel společnosti Flosman s.r.o.

V Jindřichově Hradci je pro zákazníky připraven také koutek, ve kterém si mohou pořídit kávu s sebou nebo rychlé občerstvení. U prodejny je parkoviště, takže je kromě rychlého svačinového vhodná také pro pohodlné větší rodinné nákupy.

Inovativní koncept vznikl v prostorách někdejší prodejny sítě Flop Top, kterou společnost kompletně zrekonstruovala a uzpůsobila novému stylu prodeje. Rekonstrukce proběhla s důrazem na společenskou odpovědnost a udržitelnost. Příkladem jsou instalované fotovoltaické panely a úsporné osvětlení. Od října 2023 bude na místě k dispozici také nabíjecí stanice pro elektrokola. Samozřejmostí je bezbariérový přístup.

Modernizace provozu přitom neznamenala personální škrty. Do nové éry vstoupila prodejna s původním týmem prodavačů a prodavaček. Slavnostní otevření se uskutečnilo 13. září 2023. Přilákalo stovky zájemců, prvních 300 zákazníků dostalo k nákupu dárek v hodnotě 100 Kč. Před prodejnou probíhala ochutnávka produktů.

Cílem je TOP 5 v rámci tradičního trhu

Díky modernizacím a akvizicím letos společnost Flosman otevřela již více než 20 nových prodejen Flop Top. Do konce roku přibude přibližně dalších 40 provozoven. Celkem by se tak síť Flop Top měla rozšířit na přibližně 140 prodejen. Zákazníci se na ně mohou těšit napříč celou republikou. Nejvíce provozoven letos vznikne na Moravě. S tím souvisí i plánované navýšení počtu zaměstnanců z dosavadních přibližně 1 000 na 1 200 zaměstnanců do konce letošního roku.

Síť společnosti Flosman tvoří kromě obchodů Flop Top, které přímo spravuje, ještě 150 franšízových prodejen. Flosman by se tak měl letos v rámci tradičního trhu v ČR posunout do top pěti sítí, a to jak s ohledem na počet prodejen, tak na obrat.

 

Zdroj: Flosman

Praha, 13. září 2023