Florian Naegele nastupuje do funkce CEO Penny ČR

Od 1. září 2023 nastupuje do vedení PENNY Česká republika Florian Naegele. Dosavadní CEO Jens Krieger, který v České republice působil do roku 2018, přechází do Německa, kde bude nadále působit v rámci skupiny REWE Group.

Florian Naegele do konce května letošního roku působil ve vedení PENNY v Maďarsku. V průběhu uplynulých týdnů se připravoval na svoji novou pozici v České republice. “Jsem rád, že přicházím na trh, kde se PENNY daří, a kde se podařilo v posledních letech výrazně naši značku posílit. Současně je to pro mne výzva, protože kus práce, který tady tým pod vedením Jense Kriegera odvedl, zaslouží respekt. Postupně se seznamuji se situací i s mentalitou českého zákazníka, protože v tom má každý trh svá specifika. Věřím, že přinesu zase jiný pohled na některé oblasti, ovšem mým cílem je pokračovat v nastavené cestě a směru, a i nadále posilovat naši pozici, a to nejen na trhu, ale i ve vnímání u zákazníků od naší nabídky přes nákupní prostředí až po odpovědné chování k našemu okolí,“ okomentoval nástup do funkce Florian Naegele, nový generální ředitel PENNY Česká republika.

Florian Naegele nastoupil do společnosti PENNY v roce 2013 a od roku 2018 působil jako CEO PENNY v Maďarsku. Na své pozici měl za úkol realizovat celkový rebranding a modernizaci prodejen. V letech 1997-2001 vystudoval International School of Management (ISM) v Německu. Má rozsáhlé zkušenosti s řízením mezinárodního maloobchodu se zaměřením na spokojenost zákazníků, poskytování co nejlepšího zážitku z nakupování a spolupráci s partnery na vysoké úrovni.

Vedení PENNY Česká republika od 1. 9. 2023:

Florian NAEGELE – Chief Executive Officer (CEO) od 1. 9. 2023
Radek HOVORKA – Chief Financial Officer (CFO) od 1. 10. 2020
Draško LAZOVIĆ – Chief Operating Officer (COO) od 1. 5. 2023

3 otázky pro Floriana Naegeleho

Co pro Vás příchod do České republiky znamená?

Jsem za příležitost nastoupit jako CEO PENNY Česká republika vděčný a jsem rád, že budu moci pracovat s týmem, pod jehož vedením se tento řetězec rozrostl v největší a nejrychleji rostoucí maloobchodní řetězec na trhu. Každý trh má svá specifika, proto vím, že mne čeká nejprve seznámení s českou mentalitou, a tím, co chtějí zákazníci, ale věřím, že si ze své dosavadní praxe přináším novou inspiraci, která nám pomůže dále vylepšovat naši pozici na českém trhu. V porovnání s maďarským trhem je v České republice například 60 % podíl slevových akcí, což je velmi unikátní, a s tím budeme muset i nadále pracovat.

České prostředí poznáváte už několik týdnů. Co si přinášíte z předchozího působiště?

Zatím se stále seznamuji se situací, ale jedno vím, že se na práci s týmem, který zde vybudoval můj předchůdce, těším. Řekl bych, že nezáleží na zemi, kde pracujeme, ale že se vždy můžeme učit od konkrétních lidí. A nevidím nic vyloženě unikátního, čím by maďarský tým PENNY nějak vyčníval nad ostatní, a co by se od něj měl český tým učit. Samozřejmě ale existuje celá řada věcí, které jsme v Maďarsku úspěšně udělali, a které se zatím v Česku z nejrůznějších důvodů nerealizovaly. To by mohla být pro nás nyní v Čechách inspirace. 

S čím do Čech přicházíte?

Předně musím říct, že už po oznámení mého příchodu do Česka se ještě více zintenzivnila komunikace mezi českými a maďarskými týmy, minimálně na úrovni vedoucích oddělení. Jsem si jistý, že i díky tomu už hodně lidí dostalo od kolegů informace o mém manažerském stylu a tyto informace jsou podle mě mnohem relevantnější, než když se budu popisovat sám. Také s Jensem Kriegerem jsem doposud velmi úzce spolupracoval a byť máme na některé dílčí situace odlišný názor, ve většině věcí se shodneme. Rovněž si dovolím tvrdit, že máme i velmi podobný způsob přístupu k řešení problémů a vedení lidí, takže z této perspektivy se nemusí nikdo obávat nějakých změn, resp. pokud změny přijdou, tak budou výsledkem práce celého týmu.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 1. září 2023