DPDgroup a Geis se dohodli na převodu balíkových aktivit v České republice a na Slovensku

Skupina Geis prodává své balíkové společnosti v České republice a na Slovensku společnosti DPDgroup. Transakce podléhá schválení antimonopolních úřadů.

DPDgroup posiluje svou přítomnost v České republice a na Slovensku. Geis Parcel CZ s.r.o. (Česká republika) a Geis Parcel SK s.r.o. (Slovensko) patří mezi hlavní poskytovatele balíkových služeb ve svých zemích. Obě společnosti jsou dlouhodobě ziskové. „Trh s balíkovou přepravou neustále roste. Proto chceme i nadále zkvalitňovat a rozšiřovat služby pro naše zákazníky,” vysvětluje Miloš Malaník, generální ředitel a jednatel společnosti DPD CZ. „Těší nás, že jsme uzavřeli dohodu se společností Geis.“

Geis zintenzivňuje své klíčové aktivity ve střední Evropě

Tato transakce je také správným strategickým krokem pro skupinu Geis: „Poté, co jsme se v České republice a na Slovensku více než 25 let úspěšně podíleli na rozvoji balíkového trhu, je nyní ten pravý čas, abychom předali naše balíkové aktivity specializované balíkové společnosti s celoevropským pokrytím,“ říká Hans-Georg Geis a Wolfgang Geis, řídící partneři skupiny Geis.

„V budoucnu se chceme soustředit na naše tradiční klíčové aktivity v oblasti spedičních služeb, smluvní skladové logistiky a letecké a námořní přepravy a dále tak rozšiřovat naši silnou pozici na trhu ve střední Evropě.“ V České republice a na Slovensku je již skupina Geis lídrem na trhu vnitrostátní přepravy paletových a kusových zásilek a patří i mezi přední poskytovatele skladových logistických služeb. Balíkové aktivity tvoří aktuálně čtvrtinu celkového obratu skupiny Geis v České republice a na Slovensku a 6% obratu celé skupiny Geis. V oblasti balíkové logistiky bude Geis v budoucnu úzce spolupracovat s DPD.

 

Zdroj: Geis CZ s.r.o.

Praha, 6. listopadu 2019