Dobrovice má první nové Penny roku 2021

Jako první se nové prodejny PENNY v roce 2021 dočkali obyvatelé středočeské Dobrovice nedaleko Mladé Boleslavi. Na místě nevyužitého pivovaru na Palackého náměstí vyrostla prodejna s prodejní plochou 800 m2. Součástí výstavby byly i úpravy okolí, které budou na jaře zakončeny výsadbou nových stromů.

Nová prodejna byla postavena za 6 měsíců na místě bývalého pivovaru na opačném konci Palackého náměstí, než se nachází Městský úřad. Prodejna o prodejní ploše 800 m2 byla navržena v moderní podobě konceptu Markhtalle s důrazem na její začlenění do místní zástavby.

„Při návrhu prodejny jsme spolupracovali s památkáři tak, aby se stala součástí okolního prostředí, a současně splňovala nejvyšší požadavky, které na naše prodejny máme. Věřím, že výsledek místní obyvatelé ocení. Mysleli jsme i na okolní prostředí, když součástí parkoviště a okolí budou i nově vysazené stromy, které budou vysazeny s ohledem na období vegetačního klidu na jaře a doplní nedaleké stromořadí na Palackého náměstí,“ uvedl při otevření nové prodejny Mathias Mentrop, jednatel PENNY. Samotné centrální Palackého náměstí bylo zrekonstruováno v roce 2009. Součástí prodejny bude, jak je u PENNY zvykem, řeznictví, kde se o spokojenost zákazníků postará společnost Zeman maso-uzeniny. Zákazníci pak budou moci využít 62 nových parkovací míst.

Prodejna v Dobrovici nedaleko Mladé Boleslavi je první novou prodejnou PENNY v roce 2021. Do konce roku PENNY plánuje překročit hranici 400 svých obchodů a potvrdit tak svoji pozici řetězce s nejvyšším počtem obchodů u nás. V loňském roce otevřelo hned 8 nových prodejen, a to v Praze Holešovicích, středočeských Řevnicích, Týnci nad Labem, Netolicích, Ivanovicích na Hané, Hořicích, Chocni a poslední novou prodejnou roku 2020 se stala prodejna v Rožmitále pod Třemšínem.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 23. ledna 2021