dm drogerie darovala potravinovým bankám 3 miliony korun

Společnost dm drogerie markt finančně podpořila Českou federaci potravinových bank (ČFPB). V jednorázovém příspěvku jí poslala 3 miliony korun.

„Stále více lidí se kvůli koronavirové krizi, ale také kvůli začínající krizi energetické, začíná ocitat v situaci, kdy nemá peníze ani na základní potřeby, jako jsou potraviny. Přestože podle ČFPB v posledních měsících počet lidí závislých na potravinových bankách výrazně narůstá, jejich kapacity a zdroje dosahují svých limitů, mnohdy je dokonce překračují. Lidem v tíživé životní situaci bychom chtěli alespoň částečně ulevit. V těchto dnech jsme proto ČFPB předali finanční dar v hodnotě 3 miliony korun.“ Jiří Peroutka, manažer komunikace dm drogerie markt.

Kromě této částky společnost dm během obchodního roku 2021/2022 poskytla ČFPB materiální pomoc v celkové výši 2 168 271,21 koruny a organizaci také spolu se svými zákazníky věnovala na pomoc lidem prchajícím před válečným konfliktem na Ukrajině produkty v hodnotě 1 748 600 korun. Společnost dm drogerie markt se navíc pravidelně zapojuje do celonárodní Sbírky potravin. V listopadu 2021 její zákazníci pro potravinové banky nakoupili 3 tuny potravin a 13,6 tuny drogistického zboží.

 

Zdroj: LESENSKY.CZ s.r.o.

Praha, 6. října 2022