Diskontní řetězec Action rozšiřuje svůj tým pro Českou republiku o dvě nové posily

Radek Nešpor z pozice finančního ředitele a Sabina Miszczak jako oblastní manažerka řetězci pomohou v další expanzi.

Nejrychleji rostoucí diskontní řetězec s nepotravinovým zbožím Action má po pouhých dvou letech působení v České republice již 34 prodejen. S cílem nepolevit v tomto růstu nyní společnost posílila svůj tým o dva nové členy vedení: Radek Nešpor se stal finančním ředitelem Action pro Českou republiku a Sabina Miszczak je její novou oblastní manažerkou.

Noví manažeři se budou soustředit na další podporu expanze Action na lokálním trhu. Maloobchodní řetězec s nepotravinovým zbožím s atraktivním, neustále se měnícím sortimentem otevřel jen v posledních měsících několik prodejen po celé zemi, přičemž v současné době má v České republice celkem 34 poboček.

Novým finančním ředitelem v Česku jmenovala společnost Action Radka Nešpora. Jeho úkolem bude řízení financí, controlling a reporting, agenda daní, auditu i compliance postupů společnosti na lokálním trhu a podpora centrálního účetního tým společnosti se sídlem v Nizozemsku.

Radek Nešpor zahájil svou kariéru ve společnosti KPMG Česká republika, odkud přešel do odvětví maloobchodu a investičního průmyslu na post finančního ředitele. Díky svým zkušenostem s řízením finančních operací má nejlepší předpoklady k tomu, aby se ujal správy rostoucích finančních požadavků společnosti Action na českém trhu.

Sabina Miszczak z pozice oblastní manažerky zajistí co nejefektivnější činnost všech prodejen. Sabina povede tým regionálních manažerů, se kterými bude plnit stanovené prodejní cíle. Bude také zodpovídat za implementaci zásad společnosti do praxe.

Sabina Miszczak přichází na tuto klíčovou pozici po svém několikaletém působení v segmentu tuzemského maloobchodu. Pracovala pro některé z nejznámějších světových maloobchodníků, včetně módních a sportovních značek či klenotnictví. Její předchozí zkušenosti z pozic Area Sales Manager a Country Manager u významných maloobchodních prodejců jí vybavily důležitými dovednostmi pro působení ve společnosti Action.

„Jsme nadšeni, že můžeme náš místní tým posílit o další dva profesionály. Obě pozice jsou klíčové pro naši budoucí expanzi napříč republikou. Pro mezinárodní společnost našeho formátu je důležité mít vynikající lokální týmy, které se starají o provoz i pokračující růst. Dosavadní rozmach společnosti Action na českém trhu je nejjasnějším možným důkazem velké atraktivity jejího maloobchodního konceptu,“ popisuje Petr Juliš, generální ředitel pro Českou republiku.

Každou z 34 českých prodejen Action provozuje tým zhruba 15 zaměstnanců, což ze společnosti činí stále významnějšího lokálního zaměstnavatele. Action dnes nabízí jeden z nejzajímavějších maloobchodních konceptů v Evropě založený na momentu překvapení z rozsáhlé nabídky zboží ve 14 produktových kategoriích za nízké ceny. Společnost do sortimentu zahrnuje průměrně 1 500 položek, které stojí méně než 25 Kč.

 

Zdroj: Best Communications

Praha, 25. září 2022