DB Schenker nabízí speciální charterové lety do USA a do Číny

Mezinárodní logistická společnost DB Schenker nabízí firmám závislým na obchodování se zámořím mimořádné charterové lety do Atlanty, Chicaga a do Šanghaje.

Udržet globální ekonomiku v chodu nelze bez funkčních dodavatelských řetězců. Většina leteckých společností musela v posledních týdnech omezit pasažérské lety, a tím se výrazně snížila přepravní kapacita i pro přepravované zboží. Společnost DB Schenker proto svým zákazníkům zajistila dodatečnou kapacitu vlastními charterovými spoji do nejvytíženějších oblastí světa.

V těchto dnech, kdy letecké přepravy zažívají velmi těžké období, je nabídka charterových letů opravdu významnou událostí. Tyto přepravy jsou pro řadu firem klíčové a rozhodnou o tom, zda se jim podaří ekonomicky udržet. Naše nabídka platí pro všechny firmy, které tento servis potřebují,“ říká Tomáš Holomoucký, ředitel logistické společnosti DB Schenker.

První charterový spoj odstartoval ve čtvrtek 19. března na lince Frankfurt – Chicago a v neděli 22. března následoval spoj z Frankfurtu do Atlanty a zpět, a to s pravidelným letovým řádem. Každý čtvrtek a sobotu se bude létat do Chicaga (a zpět) a každou neděli do Atlanty (a zpět). Z obou letišť je pak DB Schenker připraven zajistit pozemní přepravu do dalších amerických metropolí.

Poptávka je i po přepravách do Číny. Každou středu, pátek a sobotu odletí z Frankfurtu do Šanghaje a zpět Boeing 747, který unese 100 tun nákladu. Mimo to plánuje DB Schenker také vlastní pravidelné spojení do Indie, kde rovněž platí omezení pasažérských letů.

 

Zdroj: Ogilvy, s.r.o.

Praha, 27. března 2020