DATART pomáhá nemocným dětem

Pomoc těm, kteří pomoc potřebují, je součástí odpovědného přístupu mnoha firem a značek. DATART, český maloobchodní prodejce spotřební elektroniky, podpořil v rámci programu DATART PRO LIDI nákup přístrojů a zdravotních pomůcek, které jsou životně důležité pro nemocné děti. V pátém kole programu podpořil neziskové organizace, které pomáhají nemocným dětem a jejich rodinám.

Program DATART PRO LIDI se v tomto kole podpory zaměřil na pomoc konkrétním dětem. Mimo jiné umožnil nákup přístroje na zlepšení mozkové činnosti tříletého Lukáška, který po pádu do bazénu byl v kritickém stavu, ale jeho šance na jeho uzdravení je vysoká a díky speciálním přístrojům a logopedické péči se dokáže vrátit do normálního života. Další pomocí byl nákup sluchadla, které lékaři implementovali půlroční Helence, aby slyšela a mohla se rozvíjet podobně, jako ostatní děti.

Nikdy nebude v našich silách zařídit pomoc všem neziskovým organizacím, které se do programu registrují, ale jestli naše pomoc zlepší život byť jen jednomu dítěti, jeho rodině, pak to má obrovský smysl a my v tom budeme pokračovat,“ vysvětluje Daniel Večeřa, generální ředitel společnosti HP TRONIC Zlín, do jejíž skupiny značka DATART patří.

Program DATART PRO LIDI byl založen v roce 2020 a jeho posláním je přidělovat podporu neziskovým organizacím registrovaným v České republice. Dvakrát ročně je vybraným organizacím přidělována finanční podpora. Celkově se do programu registrovalo už 554 organizací, nejvíce v letošním roce, kdy se nárůst registrovaných organizací zvýšil téměř trojnásobně. DATART věnoval více než 2 miliony korun na nákup kyslíkových koncentrátorů, polohovacích lůžek, vozíků, kompenzačních pomůcek a dalších potřebných věcí.

 

Zdroj: HP TRONIC Zlín, spol. s.r.o.

Praha, 8. prosince 2022