Datart je partnerem Českých Radiokomunikací při přechodu na DVB-T2

Český elektro prodejce Datart je Českými Radiokomunikacemi doporučovaným partnerem v podpoře informovanosti o přechodu na nový standard televizního vysílání DVB-T2. Proškolení specialisté na zákaznické lince a všech prodejnách sítě Datart poskytnou zákazníkům plnou podporu v otázkách výběru vhodného přijímače tak, aby si zajistili i nadále bezplatné vysílání.

Přechod pozemního televizního vysílání na moderní a kvalitní vysílací standard DVB-T2 se týká víc než poloviny domácností v ČR, v nichž diváci přijímají signál přes klasickou televizní anténu. Pokud chtějí televizní vysílání přijímat dál bezplatně, musí se na přechod na nový signál připravit. „Díky proškolenému personálu dokážeme poskytnou podporu v otázkách přechodu na nový signál, a to jak na prodejnách, tak na zákaznické lince. Zákazníkům poradíme, zda si musí koupit nový certifikovaný přijímač, tedy televizi nebo set top box, a jak si zajistit bezplatný příjem signálu. Současně si lidé mohou najít harmonogram vypínání vysílačů a informace na našem webu, tak, aby se stihli na přechod připravit a nenechali to na poslední chvíli,“ vysvětluje Eva Kočicová, mluvčí značky Datart.

Díky novému vysílacímu standardu se divákům rozšíří programová nabídka a těšit se mohou také na nové doplňkové služby jako například výběr jazyků. Přístroje k přijímání signálu certifikované Českými Radiokomunikacemi jsou označené kulatou zlatou samolepkou s textem DVB-T2 ověřeno a zákazníci je najdou ve všech Datart prodejnách. Těmito přístroji lze nové televizní vysílání přijímat už nyní díky přechodovým sítím, které již v DVB-2 vysílají.

„Datart je partnerem se silnou sítí prodejen a velkým dosahem přímo k lidem, kterých se přechod na nový standard vysílání bezprostředně týká. Jsme si vědomi toho, že téma je poměrně složité a je dobře, že diváci mají další možnosti, kde dostanou správné informace,“ řekla Anna Tůmová, mluvčí společnosti České Radiokomunikace.

Přechod na DVB-T2 bude zahájen 27. listopadu 2019 na vysílačích Praha Žižkov a Cukrák a podle přesného časového plánu se bude v jednotlivých krajích ČR postupně realizovat až do 24. června 2020. Po tomto datu již nebude možné naladit televizní vysílání na klasickou anténu bez přístroje vhodného pro příjem DVB-T2.

Veškeré informace k přechodu na nový vysílací standard a časový harmonogram najdete na stránkách www.datart.cz/dvbt2

 

Zdroj: Datart

Praha, 5. srpna 2019