DámeJídlo.cz sleduje trendy chutí Čechů

V České republice rok od roku roste obliba dovážky jídel z restaurací. Online služba DámeJídlo.cz, která pokrývá v tomto segmentu 80 % trhu, má proto dobrý přehled o chutích Čechů a jejich vývoji.  Nejvíce si lidé tradičně objednávají pizzu a největší nárůst popularity zažívají burgery, ale i vegetariánská kuchyně.

Burgery jsou bezpochyby trendem poslední doby. Zažívají velký nárůst obliby a stále více ukusují z koláče tradičně populárních pizz. V roce 2014 bylo například na každých 100 burgerů objednáno 233 pizz. V roce 2015 je to již jen 211 pizz na 100 burgerů.

Přesto ale pizzy stále dominují. Po této královské kategorii pro dovážku do domu či kanceláře meziročně rostla poptávka o 17 %.  Celkem si zákazníci prostřednictvím služby DámeJídlo.cz v roce 2015 objednali 160 000 pizz.

A jak je to s chutěmi? Loni i letos kraluje jednoznačně Quattro formaggi následovaná pizzou Hawaii. Na třetím místě v oblibě v letošním roce nahradila Margharita pizzu Capricciosa.

Roste také obliba asijské kuchyně, sushi a vegetariánské kuchyně.  Přestože stále platí, že si Češi nejčastěji objednávají pizzy, bugery a českou kuchyni, pomalu roste podíl zdravějších pokrmů. A to zejména sushi a vegetariánské kuchyně, jejichž objednávky u DámeJídlo.cz vzrostly absolutně, ale také získávají stále větší část z celkového koláče objednávek.

 

 

Zdroj: DameJidlo.cz  

Praha, 1. ledna 2016