Dachser má nového COO pro letecké a námořní přepravy

Mezinárodní logistický provider Dachser oznámil personální změny v managementu celé skupiny: Jochen Müller převzal roli provozního ředitele (COO – Chief Operations Officer) obchodní oblasti Dachser Air & Sea Logistics. Počínaje 1. lednem 2018 nahradil Thomase Reutera, který na konci minulého roku po 39 letech u společnosti Dachser odešel do penze. Jochen Müller nastoupil do společnosti Dachser v říjnu 2016, aby se na tuto roli nového COO připravil.

Jako COO obchodní oblasti Air & Sea Logistics a člen výkonné rady společnosti bude Jochen Müller pokračovat v práci Thomase Reutera. Jeho hlavní povinnosti zahrnují další rozvoj interkontinentální letecké a námořní sítě a její propojení se sítí evropské pozemní logistiky s cílem vytvořit další přidanou hodnotu pro zákazníky společnosti nabídkou intermodální logistiky.

Jochen Müller se narodil ve městě Worms v Německu v roce 1964. V roce 2011 se stal členem představenstva společnosti Schenker Deutschland AG, kde byl pro region střední Evropy zodpovědný za letecké přepravy a prodej služeb letecké a námořní logistiky pro globální zákazníky, stejně jako za logistiku veletrhů a sportovních akcí. Předtím působil jako CEO společnosti Schenker ve Velké Británii, kde byl zodpovědný za pozemní, letecké a námořní přepravy a logistiku veletrhů. „Jochen Müller se dobře etabloval v naší korporátní struktuře a velmi dobře rozumí našim obchodním procesům a výzvám, kterým na mezinárodní úrovni čelíme,“ říká Bernhard Simon, CEO skupiny Dachser.

Thomas Reuter (nar. 1957) je součástí týmu Dachser již od roku 1978 a členem výkonné rady od začátku roku 2006. Hrál hlavní roli při internacionalizaci společnosti a při vytváření globální námořní a letecké sítě. Dnes má divize Air & Sea Logistics 172 vlastních poboček a přes 4 000 zaměstnanců, kteří v roce 2016 společně vytvořili obrat v hodnotě 1,5 miliard euro. Thomas Reuter má v plánu i nadále pro společnost Dachser působit, a to v pozici poradce pro otázky mimo každodenní operativu společnosti. Kromě jiného zůstane i nadále v představenstvu Mezinárodní asociace pro letecké cargo WACO a bude zastupovat zájmy společnosti Dachser v joint ventures společnosti Dachser s Jet-Speed GmbH a NNR.

 

Zdroj: DACHSER Czech Republic a.s.

Praha, 11. února 2018